Zeci de pasageri ai unui zbor Eurowings au ratat îmbarcarea datorită grabei pilotului

Mai mulți pasageri ce urmau să se deplaseze pe segmentul Düsseldorf – Dresden au fost lăsați cu ochii în soare chiar de către piloții aeronavei Eurowings ce urma să-i ducă la destinație. Oficialii Eurowings au declarat că pilotul a grăbit decolarea pentru a nu fi surprins de etapa interzicerii zborurilor de noapte pe Aeroportul din Düsseldorf.

Conform declarațiilor oficialilor Eurowings, incidentul s-a înregistrat în seara zilei de vineri, 17 iunie 2016, pe Aeroportul din Düsseldorf. Pasagerii zborului pe ruta Düsseldorf – Dresden au fost transportați către aeronavă cu două autobuze ale aeroportului, însă doar cei din primul autobuz reușind să fie îmbarcați.

Advertisements

Se pare că pilotul ar fi luat decizia de a decola fără ca toți pasagerii să fie îmbarcați pentru a evita momentul interzicerii zborurilor de noapte, pasagerii aflați în cel de-al doilea autobuz fiind doar spectatori ai decolării aeronavei ce trebuia să-i transporte către aeroportul din Dresden.

Din datele colectate, totalul de pasageri abandonați pe Aeroportul  din Düsseldorf ar fi între 70 – 90 persoane.

În urma acestui incident, pasagerii abandonați au chemat polițiștii la fața locului. Unii dintre pasageri au fost transportați către Dresden cu autocare, alții au ales să rămână peste noapte la hotel, urmând ca ziua următoare să se deplaseze către destinația inițială.

Poliția a declarat că acest incident a survenit datorită unei întârzieri de aproximativ două ore și jumătate față de ora plecării stabilite inițial, ce era programată la ora 19:05. Conform legislației aeriene aplicabilă pe teritoriul Germaniei, între orele 23:00 – 07:00 nicio aeronavă nu are permisiunea de a decola, de pe niciun aeroport.

 

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share