Un pasager a încercat să incendieze o aeronavă aparținând Air France

Un pasager fără tichetul de îmbarcare și fără acte de identitate valabile a fost foarte aproape să urce la bordul unei aeronave Air France, ce urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Freetown din Sierra Leone. În urma unor controale amănunțite au fost găsite asupra sa o sticlă cu benzină, un chibrit și o brichetă.

Ibrahim Kanu, un bărbat în vârstă de 31 ani, a reușit să provoace panică atunci când a încercat să se îmbarce la bordul unei aeronave Air France ce urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Freetown din Sierra Leone cu destinația Paris – Aeroportul Charles de Gaulle (CDG), având asupra sa o sticlă cu benzină, un chibrit și o brichetă.

Advertisements

Oficialii aeroportului au promis să-și intensifice normele de securitate ca urmare a incidentului jenant. Procurorii care investighează cazul au declarat că Ibrahim Kanu a intrat printr-o zonă securizată a aeroportului și a urcat într-un autobuz alături de pasagerii zborului Air France.

Conform presei locale, intrusul a reușit să se strecoare către locul de îmbarcare prin poarta de securitate rezervată directorului general al aeroportului. În momentul în care s-a produs incidentul, poarta oferea acces. Secvențele video de pe camerele de supraveghere l-au surprins pe Kanu în apropierea locului de îmbarcare cu câteva ore înainte de a-și schimba hainele și de a se amesteca cu pasagerii ce se aflau în autobuzul care tocmai îi transporta către aeronava Air France.

Surse din poliție au declarat că presupusul piroman nu a putut să urce la bordul aeronavei și a fost prins ieșind din autobuzul de transfer. Opt muncitori ai aeroportului au fost, de asemenea, luați în custodie și interogați după episod bizar.

Securitatea pe Aeroportul Internațional Freetown este administrată de firma britanică Westminster. John Dromond, șeful firmei de securitate de pe aeroportul din Sierra Leone a refuzat să comenteze incidentul. „Investigațiile sunt încă în desfășurare. Asta-i tot ce pot să declar”, a declarat reporterilor Dromond.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share