Licența de transportator aerian a companiei aeriene Blue Air a fost suspendată marți de Ministerul Transporturilor.
Ministerul Transporturilor a suspendat marți, 22 noiembrie 2022, licența de transportator aerian cu numărul LO47. Această licență aparține companiei Blue Air.
Astfel, în lipsa acesteia, compania aeriană low-cost Blue Air nu mai poate opera zboruri comerciale, regulate sau neregulate.
Potrivit datelor obținute de BoardingPass, licența cu numărul LO47 nu a fost revocată ci este momentan doar suspendată, însă motivul care a dus la această decizie este necunoscut.
În acest caz, pașii pe care Blue Air ar trebui să îi facă pentru reactivarea licenței sunt mai puțini decât cei pe care ar fi trebuit să-i parcurgă dacă ar fi solicitat o licență nouă.
Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Blue Air, emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (ACCR), era încă activ la data publicării acestui articol.
Compania low-cost a suspendat operațiunile aeriene în 6 septembrie, iar în curând 75% dintre acțiunile sale vor fi preluate de Statul Român, detalii AICI.
Flota companiei low-cost a fost redusă drastic în ultimele trei luni, aceasta având acum doar două avioane apte de zbor din șase pe care le deține, detalii AICI..
Însă, cele două avioane sunt sub sechestru instituit de către ANAF pentru datoria de aproximativ 63 de milioane de lei pe care Blue Air o are față de bugetul de stat.
De asemenea, aeroporturile din Cluj Napoca, Constanța, Sibiu și Iași au dat în judecată compania aeriană în ultimele săptămâni pentru a recupera datoriile.
Suma pe care compania Blue Air o are față de clienți, angajați, aeroporturile din țară și străinătate și față de furnizorii săi se ridică la aproximativ 175 de milioane de euro, potrivit avocatului companiei low-cost.
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.