Acționarii Blue Air vor preda Statului Român 75% dintre acțiunile deținute

Foto: BoardingPass

Acționarii Blue Air doresc să predea Statului Român 75% din acțiunile pe care le dețin în compania low-cost.

75% dintre acțiunile companiei low-cost Blue Air ar urma să fie preluate în curând de Statul Român, potrivit informațiilor publicate de CursDeGuvernare.

Președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Florian Daniel Geantă, a confirmat pentru sursa citată că Autoritatea va deveni acționar majoritar al Blue Air.

Ministerul Finanțelor Publice a luat decizia de a executa garanția privind ajutorul de stat acordat companiei low-cost în vara anului 2020. Informarea va fi transmisă către Blue Air în decursul zilei de joi, 17 noiembrie 2022.

La o zi după apariția în spațiul public a acestor vești, despre care am scris AICI, Blue Air afirmă că acționarii companiei vor preda Statului 75% dintre acțiunile pe care le dețin.

De asemenea, compania low-cost afirmă într-un comunicat de presă transmis vineri că a solicitat executarea garanției de peste 13 luni de zile.

Având în vedere că solicităm executarea garanției de peste 13 luni de zile, imediat ce am primit notificarea din partea Ministerului Finanțelor, acționarii Blue Air Aviation S.A. au notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) pentru a se prezenta în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a Societății, în vederea îndeplinirii obligației de garantare de către acționarii actuali și predării dreptului de proprietate asupra a 75% din acțiunile Societății Statului Român, prin AAAS.

În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie 2022, Acționarii Societății au fost contactați telefonic de reprezentanții A.A.A.S. prin care s-a solicitat o întâlnire în vederea stabilirii detaliilor tehnice în care această predare să aibă loc.

Imediat ce va fi finalizat acest proces juridic, Societatea va comunica public noua structură a acționariatului. Evident, ulterior acționarul majoritar al Societății va decide modalitatea de comunicare publică a situației Blue Air”, a transmis vineri compania low-cost.

Compania low-cost mai are în acest moment șase avioane, însă doar două dintre acestea sunt apte de zbor, pe larg aici.

🗞️Abonează-te la buletinul informativ săptămânal Din aviație

În prezent trei aeroporturi se judecă în România cu Blue Air pentru recuperarea datoriilor, detalii AICI, iar ANAF a pus sechestru pe cel puțin un avion deținut de Blue Air, detalii AICI.

În această săptămână și aeroportul din Constanța a dat în judecată compania low-cost. Acesta a recurs la proces pentru a recupera datoria pe care Blue Air o are față de aeroport.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
1
Share