Știri
Îmi place

Activitatea Monarch Airlines a fost suspendată; peste 300 mii de zboruri și pachete de vacanță anulate

2 octombrie 2017
10686 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 4 minute
Activitatea Monarch Airlines a fost suspendată; peste 300 mii de zboruri și pachete de vacanță anulate

Monarch Airlines a încetat să mai tranzacționeze și cele 300.000 de rezervări viitoare pentru zboruri și pachete de vacanță au fost anulate, a declarat Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie.

Aproximativ 110.000 de clienți sunt în prezent în străinătate, iar guvernul a cerut CAA să închirieze mai mult de 30 de avioane pentru a-i aduce înapoi în Regatul Unit.

Procesul este „cea mai mare repatriere pe timp de pace” din Marea Britanie, a declarat luni dimineață secretarul de transport Chris Grayling.

Monarch are aproximativ 2.100 de angajați și a raportat o pierdere de 291 milioane lire sterline anul trecut.

Compania aeriană – cea de-a cincea cea mai mare din Regatul Unit – a fost plasată în administrație specială în această dimineață la ora 04:00 BST – oră la care nu exista niciun avion al companiei Monarch Airlines în zbor.

Pasagerii, mulți dintre care erau deja la aeroporturi, au primit SMS-uri cu informația că zborurile operatorului au fost anulate.

Citește și  Wizzair va zbura de la Frankfurt (FRA) către Sofia și Budapesta

În total, cele 300.000 de anulări a pachetelor turistice și biletelor de avion ar putea afecta până la 750.000 de persoane, potrivit BBC.

Guvernul britanic a solicitat Autorității Aviației Civile să repatrieze pasagerii din străinătate, așadar 6 aeronave Airbus A320 ale operatorului Qatar Airways au fost trimise în UK, iar de acolo vor zbura către destinațiile Monarch Airlines pentru a prelua pasagerii. Alte două aeronave A320 Qatar Airways care se aflau deja în Marea Britanie vor fi folosite pentru zboruri de repatriere.

CAA a mai solicitat avioane și de la operatorul canadian Air Transat, aceștia trimițând către Marea Britanie mai multe aeronave Airbus A330 și Airbus A310.

Pe lângă Qatar Airways și Air Transat, și operatorii easyJet, Freebird Airlines, HiFly, Titan Airways și Wamos Air vor pune la dispoziție avioane pentru a repatria clienții Monarch Airlines care se află deja în vacanțe și urmează să se întoarcă în Marea Britanie.

Citește și  A șaptea bază Wizzair din România se află la Sibiu - prima aeronavă a fost alocată și 4 rute noi

În cazul în care sunteți afectat de colapsul companiei Monarch Airlines, vizitați siteul monarch.caa.co.uk pentru mai multe informații.

Monarch Airlines a fost înființată în anul 1967 și flota actuală numără 36 de aeronave: 10 Airbusuri A320, 25 Airbusuri A321 și un Boeing 737-800NG. De asemenea, operatorul britanic mai are o comanda pentru 45 Boeinguri 737 MAX 8, primele aeronave urmând să fie livrate în al doilea trimestru al anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

727 postări
50 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *