Aeroportul Brandenburg din Berlin a fost deschis oficial (foto)

Aeroportul Brandenburg din capitala Germaniei a fost deschis oficial în 31 octombrie 2020.

Inaugurarea s-a a fost făcută de două zboruri speciale operate de easyJet (EJU3110) și Lufthansa (LH2020) cu două Airbusuri A320neo.

Advertisements

Cele două avioane erau planificate să aterizeze în paralel pe cele două piste ale aeroportului Brandenburg însă acțiunea a fost anulată din cauza condițiilor meteo.

Callsingul zborului easyJet, EJU3110, semnifică data la care a fost deschis aeroportul (31.10), iar cel al zborului Lufthansa, LH2020, semnifică anul deschiderii.

Din 8 noiembrie Brandenburg va fi singurul aeroport care va servi capitala Germaniei.

Deschiderea aeroportului Brandenburg era planificată să aibă loc în octombrie 2011, la cinci ani de la începerea construcției sale, însă proiectul a avut parte de mai multe întârzieri cauzate de proasta planificare și calitate a construcției.

La ceremonia de deschidere au participat oficiali germani, ai companiilor aeriene dar și reprezentați ai presei.

Aeroportul Schonefeld a fost închis iar terminalul său a devenit Terminalul 5 al noului aeroport în timp ce aeroportul Tegel din vestul Berlinului va fi închis permanent în 7 noiembrie 2020.

Aeroportul Brandenburg are trei terminale (1, 2 și 5) însă din cauza pandemiei terminalul 2 (destinat companiilor low-cost) va rămâne închis temporar iar companiile aeriene vor opera zboruri de la terminalele 1 și 5.

Advertisements
Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
2
Share