Rute aeriene
Îmi place

Air Berlin închide zeci de rute în urma planului de restructurare, se retrage și din România din 25 Februarie

14 ianuarie 2017
19772 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Air Berlin închide zeci de rute în urma planului de restructurare, se retrage și din România din 25 Februarie

La fel ca și Alitalia, Air Berlin are probleme financiare destul de mari. Etihad, unul din investitorii importanți ai companiei, a solicitat un plan de restructurare și redresare pentru a reduce pierderile pe care operatorul german le raportează.

În urma deciziilor luate, o parte din flota Air Berlin se mută la Lufthansa și zeci de rute vor fi închise, rute printre care se numără și București (OTP) – Berlin (TXL).

Conform ch-aviation, operatorul german, membru al alianței oneworld, se va focusa în principal pe rutele intercontinentale și către destinațiile europene și germane cu potențial ridicat pentru traficul business.

În acest moment Air Berlin este singurul operator legacy care zboară de la București către aeroportul Tegel (TXL) din capitala Germaniei și oferă 11 zboruri pe săptămână, iar din 25 Februarie toate cele 11 zboruri vor fi suspendate.

Citește și  Qantas va oferi zboruri non-stop între Perth și Londra; durata lor va fi de peste 17 ore

Printre alte rute care vor fi suspendate, cu plecare din Berlin, se numără zborurile către Lanzarote, Alicante, Billund, Bari, Madrid Barajas, Menorca, București, Sofia, Jerez de la Frontera, etc.

Operatorul low-cost Ryanair zboară de la București către aeroportul Berlin Schönefeld (SXF) cu o frecvență de două zboruri pe zi, un total de 14 zboruri săptămânale.

În această vară am zburat la Berlin cu un Airbus A320 al operatorului, recenzia zborului poate fi citită aici.

via: Fly-Ra

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *