Știri
Îmi place

AirAsia X a primit aprobările pentru a efectua zboruri către Londra

31 ianuarie 2017
5751 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
AirAsia X a primit aprobările pentru a efectua zboruri către Londra

După 5 ani de absență, AirAsia X se va reîntoarce către Europa. Cea mai bună companie low-cost din lume a primit aprobările necesare pentru a efectua zboruri către aeroportul Gatwick din. Air Asia X ar putea oferi 9 zboruri pe săptămână din Kuala Lumpur, Malaezia.

„AirAsia X se va reîntoarce la Londra în această vară cu zboruri directe de pe aeroportul KLIA2 din Malaezia,” a declarat Tony Fernandes la conferința World Economic Forum care a avut loc la Davos, Elveția.

Planurile companiei aeriane includ închirierea a două avioane Boeing 777-300ER (Extended Range) în vara acestui an pentru a putea relua zborurile către aeroportul Gatwick (LGW) din Londra începând cu luna Iunie. Închirierea acestor avioane îi va permite operatorului să grăbească relansarea zborurilor dintre Malaezia și Europa. În trecut, AirAsia X a avut intenția de a aștepta livrarea primelor avioane Airbus A330-900neo comandate și pe urmă să opereze zboruri către Europa.

Citește și  Zvon: Lufthansa interesată de achiziționarea operatorului AirBerlin?

Bangkok – Frankfurt este o altă rută pe care compania aeriană vrea să o lanseze și să opereze zborurile cu cu avioane A330-300ceo pe care grupul AirAsia deja le deține.

Până în Martie 2012, AirAsia X a operat cu Airbusuri A340-300 zboruri low-cost din Asia către Londra și Paris. Acum, compania asiatică este cea mai mare companie low-cost care oferă zboruri ieftine din Asia către Australia. Grupul AirAsia servește peste 100 de destinații.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *