Am fost la evenimentul organizat de Lufthansa la Sofia
Aventuri

Am fost la evenimentul organizat de Lufthansa la Sofia

17 octombrie 2016
18989 vizualizări
0 comentarii
citire în 5 minute

După un drum lung și obositor am ajuns sâmbătă în capitala Bulgariei, cu o zi înainte de evenimentul special organizat de Lufthansa aici.

După ce am ajuns la Sofia m-am întreptat către hotelul Best Western Premier Aiport, unde am reușit pentru câteva ore să mă odihnesc.

În jurul orei 16:30 a aceleiași zi de sâmbătă, m-am îndreptat către aeroportul din Sofia, hotelul fiind situat foarte aproape, am decis să merg pe jos, după ce un taximetrist m-a taxat cu 50 leva (aprox 120ron) pentru o cursă care costă nu mai mult de 20 🙂
Se întâmplă și pe aici bine-cunoscutul obicei din țara noastră. Din păcate UBER este suspendat 🙁

Lângă aeroport este amenajat un parc foarte drăguț, și tot din acest parc se poate face și plane spotting. După aproximativ 20min de la plecarea de la hotel am ajuns la punctul de spotting, se pare că angajații de la securitate de aici sunt foarte friendly și conform celor care fac spotting la aeroportul din Sofia, aceștia te legitimează doar dacă văd activitate suspectă, nu a fost cazul, așadar am petrecut aproximativ o oră la plane spotting. Rezultatul îl regăsiți pe pagina noastră de facebook 🙂

Citește și  Primul Airbus A350 Lufthansa a fost introdus oficial (VIDEO & FOTO)

A doua zi m-am trezut destul de târziu și am ratat breakfast-ul 🙁 fiind servit doar până la ora 10am… la 10:20am un shuttle bus m-a dus la terminalul guvernamental al aeroportului. Am trecut printr-un security check, am primit badgeul și distracția a început.

Evenimentul a fost organizat de operatorul german cu scopul de a promova rutele long-haul pe care le efectuează, astfel arătându-le bulgarilor îndeaproape ce conform și servicii oferă pe aceste zboruri. La manșa aeronavei s-a aflat Mario Bakalov, singurul pilot bulgar de A380 de la Lufthansa, el fiind poreclit ”super Mario” de presa din Bulgaria.

Mario Bakalov - pilot A380 Lufthansa // Foto: Gabriel Bobon (BoardingPass.ro)

Mario Bakalov – pilot A380 Lufthansa // Foto: Gabriel Bobon (BoardingPass.ro)

A urmat un briefing despre eveniment, iar pe urmă am fost îmbarcați într-un autobuz care ne-a dus pe apron. Acolo am așteptat aeronava, care înainte de a ateriza a zburat până în apropierea bazei militare din orașul bulgar Plovdiv. De acolo a venit către Sofia însoțită de trei aeronave de vânătoare ale armatei bulgare. Nu a aterizat nici la întoarcere, piloții au efectuat un low-pass destul de spectaculos, și s-au întors către aeroport pe deasupra orașului Sofia. După întoarcere a aterizat într-un final și pe aeroport.

Citește și  Airbus a numit un nou director al Biroului de Informații, fostul CIO al Qantas

Nu am avut tunuri de apă 🙁 însă a fost ploaie. Lufthansa a pregătit în detaliu acest eveniment, astfel că în autobuzul care ne-a dus pe apron am primit umbrele speciale pregătite pentru event.

Pe pagina noastră de facebook aveți o filmare a low-pass-ului, a aterizării, fotografii, și multe altele. A fost un eveniment foarte frumos, multă presă din Bulgaria și agenții de turism plus oficiali bulgari. Mi-a plăcut foarte mult și mă bucur că am avut ocazia să mă aflu la Sofia.

Mulțumesc Lufthansa pentru acreditare, Quickmobile pentru camera Gear360, Samsung pentru terminalul Galaxy S7 cu care am putut transmite cu o calitate foarte bună a imaginii de la fața locului, mulțumim Orange România pentru internet și nu în ultimul rând hotelului Best Western Premier Sofia Airport.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

727 postări
50 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *