Austrian Airlines va înlocui toate aeronavele Dash 8 Q400 cu Airbusuri până în 2021

Operatorul austriac a anunțat joi strategia Driveto25. Un punct important al acestei strategii în reprezintă înlocuirea avioanelor Dash 8. Întreaga flotă de aeronave Bombardier Dash 8 Q400 va fi înlocuită mai devreme decât era planificat. Până în anul 2021 aceste avioane vor dispărea treptat din flota Austrian Airlines.

Flota dedicată zborurilor intracontinentale este alcătuită din 18 aeronave Dash, 36 Airbusuri din familia A320 (23 x A320, 7 x A319 și 6 x A321). Alături de acestea compania mai deține și 17 Embraere E195.

Advertisements

Conform informațiilor furnizate, până în anul 2021 flota curentă de aeronave Airbus va ajunge de la 36 la 46 de avioane. Aceste Airbusuri vor zbura pe rutele operate acum cu avioane Embraer iar Embraerele din flotă vor începe să opereze pe rute servite cu Dash 8.

Pentru această tranziție și proces de omogenizare a flotei compania austriacă va cheltui peste 200 de milioane de euro.

Vom investi peste 200 de milioane de euro în extinderea flotei noastre pentru zboruri continentale și astfel vom putea consolida semnificativ poziția noastră la Viena“, a anunțat noul CEO al Austrian Airlines, Alexis von Hoensbroech. “În același timp, acest lucru ar trebui să fie, de asemenea, considerat o provocare clară pentru concurența din ce în ce mai dificilă din Viena și suntem pregătiți să luăm noi măsuri pentru a ne apăra poziția la hubul nostru din Viena“, adaugă el.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

În luna aprilie, Lufthansa Aviation Training (LAT) va începe lucrările de extinderea a centrului de formare și a simulatoarelor de la aeroportul din Viena, pentru a crea spațiu suficient pentru două simulatoare de zbor A320 suplimentare. Finalizarea proiectului de extindere care implică costuri de 20 milioane EUR este planificată pentru primul trimestru al anului 2020. În prezent, patru simulatoare sunt operate în Viena,pentru avioane Dash, Embraer și A320.

Austrian Airlines a reușit să stabilească un nou record de pasageri în 2018 de 13,9 milioane de pasageri. Această performanță depășește nivelul maxim din anul 2017 cu un milion de pasageri, reprezentând o creștere anuală de 8,5%.

În România Austrian zboară cu avioane Dash 8 la Iași și Sibiu. Cu același tip de avion operatorul mai zboară și pe ruta Viena – Chișinău. Zborurile către București sunt operate cu un mix de avioane Embraer și Airbus.

Advertisements
Total
4
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
4
Share