Urmărește-ne

Blue Air va rămâne cu 14 avioane după 31 octombrie + posibile concedieri

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air va rămâne cu 14 avioane după 31 octombrie + posibile concedieri

Știri

Blue Air va rămâne cu 14 avioane după 31 octombrie + posibile concedieri

Flota companiei Blue Air va fi redusă semnificativ în următoarele săptămâni de la 22 de avioane la 14 după ce opt avioane Boeing 737 din seriile clasice vor fi retrase din serviciul comercial.

Planurile cu privire la retreagerea avioanelor din seriile -300, -400 și -500 din flotă datează încă din prima jumătate a acestui an.

Această acțiune urma să aibă loc la mijlocul anului 2019 însă a fost amânată din cauză că Blue Air nu a recepționat niciun Boeing 737 MAX din cele planificate pentru acest an iar sute de zboruri charter erau deja contractate pe perioada verii.

Ultimele informații care circulă în interiorul companiei indică faptul că în ultimele zile ale acestei luni 8 din cele 10 Boeinguri 737 clasice deținute de Blue Air vor părăsi flota, cel târziu la finalul anului.

Motivul? Aceste avioane nu vor mai putea zbura în Uniunea Europeană după 31 octombrie 2019 fără o serie de modernizări, modernizări care din cauza vechimii avioanelor nu mai sunt rentabile pentru companie.

Odată cu retragerea acestor avioane din flotă, se zvonește că vor fi concediați și 110 angajați. La baza din Bacău au fost făcute deja disponibilizări iar restul angajaților de acolo vor fi nevoiți să-și ia în perioada noiembrie – martie 2020 patru spătămâni de concediu neplătit.

Înlocuirea celor opt avioane nu este acum obligatorie pentru companie deoarece în sezonul de iarnă va opera mai puține zboruri charter decât în sezonul de vară. În plus, compania a anulat mai multe rute și a redus frecvența de operare în sezonul de iarnă a altora.

Referitor la comanda de Boeinguri 737 MAX, în acest moment nu este clar dacă Blue Air va recepționa vreun avion MAX din cele 12 comandate.

Toate cele patru Boeinguri 737 MAX ieșite din uzină cu insemnele Blue Air în ultimele luni sunt acum vopsite în alb iar acest lucru indică de obicei faptul că avioanele nu vor mai ajunge la clientul care le-a comandat.

Flota companiei Blue Air numără acum 22 de avioane și are o vârstă medie de 21.6 ani. Boeingurile 737-300, -400, -500 au o vârstă medie de 29 de ani iar pentru cele din seria -800 vârsta medie este de 15.7 ani.

Până la publicarea acestui articol, departamentul de presă a companiei nu a răspuns întrebărilor pe care i le-am adresat.

Citește tot articolul

1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Blue Air micșorează flota, TAROM o crește pe a sa – nwradu blog

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus