Boeing 747-8 VIP – mai mult decât o aeronavă superjumbo
Curiozități

Boeing 747-8 VIP – mai mult decât o aeronavă superjumbo

13 iunie 2016
10742 vizualizări
0 comentarii
citire în 2 minute

Pentru majoritatea oamenilor, private jet-urile Gulfstream G550 (care costă aprox. 61.5 milioane de dolari) sau avioanele din seria Global de la Bombardier sunt lucruri cu care aceștia și-ar dori să zboare măcar o dată-n viață, dar sunt și oameni care își permit mai mult decât atât. Aceștia își permit să achiziționeze și să personalizeze după bunul plac avioane comerciale, transformându-le complet în spații extrem de luxoase.

Cel mai faimos exemplu este business jet-ul Boeing 757-200 deținut de Donald Trump care valorează peste 100 milioane de dolari sau Boeing-ul 767-33A/ER numit și Banditul deținut de rusul Roman Abramovich, deținătorul clubului de fotbal Chelsea FC.

Pentru a satisface cererea pentru asemenea aeronave, atât Airbus cât și Boeing au început să producă și să vândă versiuni VIP ale avioanelor pe care ei le produc. Airbus Corporate Jet și Boeing Business Jet sunt brandurile sub care cei doi producători vând aceste versiuni VIP.

Citește și  Rută nouă: Lufthansa va zbura zilnic din 25 Martie cu Airbus A319 la Chișinău

Cele mai multe aeronave de acest gen sunt construite pe platformele micilor aeronave Airbus A320 sau Boeing 737, însă cea mai recentă comandă a dus luxul într-un alt nivel.

Un foarte fericit, bogat și confidențial client a recepționat recent un Boeing 747-8 personalizat de Greenpoint Technologies din Kirkland, Washington, SUA.

Această versiune VIP al Boeing-ului 747-8 are o suprafață incredibilă de 445 metri pătrați pe care sunt amenajate un lounge, un birou, o masivă sală de mese dar și un dormitor.

Dacă v-am făcut curioși, mai jos aveți și o galerie foto.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *