Știri
Îmi place

Consiliul Județean anunță că tarifele aeroportuare pe aeroportul din Satu Mare au fost reduse pentru a întâmpina Wizzair

29 august 2016
8589 Vizualizări
1 Comentarii
citire în 3 minute
Consiliul Județean anunță că tarifele aeroportuare pe aeroportul din Satu Mare au fost reduse pentru a întâmpina Wizzair

În urmă cu câteva zile vă aduceam la cunoștință faptul că un oficial al Consiliului Județean Satu Mare a afirmat pentru presa locală că există discuții avansate pentru a aduce operatorul low-cost Wizzair și pe aeroportul din Satu Mare.

Astăzi, conform portalsm.ro, aflăm că în cadrul ședinței consiliului județean, consilierii au votat pentru reducerea tarifelor aeroportuare, această mișcare fiind făcută cu scopul de a atrage companii aeriene low-cost să opereze zboruri de la și către Satu Mare.

Tema tarifelor aeroportuare a ajuns în dezbaterea consilierilor după ce Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean, a afirmat, susținut de experți în domeniu, că tarifele aeroportului pot fi reduse, acesta considerând că astfel aeroportul local poate atrage noi operatori aerieni și în concluzie activitatea acestuia va fi extinsă.

În urma ședinței și a voturilor s-a stabilit ca tariful de aterizare să fie redus de la 4 euro/tonă la 0,4 euro/tonă, asta în timp ce tariful de servicii pentru pasageri, care se percepe pentru fiecare pasager care se îmbarcă pe aeroport, a scăzut de la 4 euro/pasager la un euro. Tariful de securitate aeroportuară a fost de asemenea actualizat și a scăzut de la 5,5 euro la un euro per pasager îmbarcat. Tarifele pentru iluminare (1,25 euro/tonă/mișcare) și de staționare a aeronavelor (0,15 euro/tonă/oră) au rămas neschimbate.

Citește și  De ce zborurile low-cost sunt ieftine?

Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, a anunțat în cadrul ședinței că există discuții cu Wizzair de peste un și el consideră că această companie aeriană poate să introducă zboruri comerciale și de la Satu Mare.

Operatorul aerian Wizzair a impus o serie de condiții consiliului local, una dintre ele fiind legată de tarifele aeroportuare, iar a doua cea mai importantă este amenajarea unei parcări în incinta aeroportului.

După cum știți, în acest moment TAROM este singurul operator aerian care operează zboruri de la Satu Mare, acum rămâne de văzut dacă după reducerea tarifelor aeroportuare prețurile biletelor pe ruta București – Satu Mare va scădea sau TAROM va menține prețurile actuale.

ATR-42 TAROM YR-ATB la Aeroportul Satu Mare (SUJ) (Foto: Gabriel Bobon)

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

699 postări
48 comentarii

Un comentariu 1

  1. Pingback: EXCLUSIV: Wizzair va opera zboruri din Satu Mare către Londra (Luton) – BoardingPass.ro – știri aviație, oferte vacanță, bilete de avion, recenzii și recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *