Știri
Îmi place

Controlorii de trafic aerian din Grecia protestează timp de 4 zile, zborurile TAROM de duminică sunt afectate (ACTUALIZAT)

7 octombrie 2016
6489 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Controlorii de trafic aerian din Grecia protestează timp de 4 zile, zborurile TAROM de duminică sunt afectate (ACTUALIZAT)

UPDATE 8 Octombrie 2016, 21:00 – Agențiile de presă internaționale afirmă că greva anunțată a fost anulată. Conform Ministrului de Transporturi, Christos Spirtzis, în urma unei întâlniri care a avut în această seară între sindicat și ministru, aceștia au decis ca greva anunțată, care trebuia să înceapă în câteva ore, a fost anulată, iar rezultatul acestei întâlniri a fost unul „promințător”.

În acest moment nu avem detalii despre situația zborurilor TAROM, Aegean Airlines, Ryanair și a altor operatori aerieni care zboară din și către Grecia, însă revenim cu detalii îndată ce apar.

UPDATE 8 Octombrie 2016, 19:00 – Ministerul Afacerilor Externe al Greciei a confirmat în această seară că toate zborurile din și către Grecia operate mâine, 9 Octombrie, dar și în data de 10, 12 și 13 Octombrie vor fi anulate.
Aceste lucrul de întâmplă din cauza unui pachet de legi aprobat de parlamentul elen care vizează restructurarea întregii Adiministrații a Aviației Civile.
Zborurile TAROM, Aegean Airlines, Ryanair și eventuale chartere care urmează să decoleze sau să aterizeze în Grecia în data de 9, 10, 12 și 13 Octombrie vor fi anulate.

Citește și  Grevă de avertisment la ROMATSA vineri, 12 Mai

După cum observați, zborurile din 11 Octombrie nu sunt afectate.
______________________________________________________________________

Controlorii de trafic aerian din Grecia vor protesta săptămâna viitoare timp de patru zile dând peste cap zborurile din și către Grecia.

Protestele sunt planificate pentru 9, 10, 12 și 13 Octombrie – duminică, luni, miercuri și joi. Sindicatul controlorilor de trafic aerian a declarat că acest protest vine din cauza noilor legi care urmează să fie adoptate, legi care vizează reorganizarea Administrației a Aviației Civile.

Este de așteptat ca reformele propuse, solicitate de creditorii internaționali ai Greciei, enumerăm Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional, să fie aprobate de parlamentul elen la finele acestei săptămâni.

Compania națională TAROM a publicat pe pagina de Facebook un anunț prin care aduce la cunoștință călătorilor că zborurile RO273 și RO274 Bucureşti – Atena – Bucureşti sunt anulate, de asemenea fiind afectate şi zborurile RO275 și RO276 Bucureşti – Salonic – Bucureşti.

Citește și  Ellinair va zbura și în sezonul de vară al anului viitor din Salonic către Cluj-Napoca și București

Aceștia informează că zborurile din data de 11 Octombrie operate către și dinspre Grecia nu sunt afectate.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

729 postări
50 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *