Rute aeriene
Îmi place

Emirates va opera zboruri zilnice către Zagreb, se apropie de România sau o ocolește?

15 ianuarie 2017
13942 Vizualizări
2 Comentarii
citire în 4 minute
Emirates va opera zboruri zilnice către Zagreb, se apropie de România sau o ocolește?

Uriașul operator arab a anunțat în decursul acestei săptămâni că va opera zboruri de la Zagreb către hubul său din Dubai, astfel capitala Croației va fi prima destinație din fosta Iugoslavie care apare în portofoliul Emirates.

Zborurile către Zagreb for fi operate zilnic începând cu data de 1 Iunie cu avioane Boeing 777-300 care oferă 12 locuri în First Class, 42 în Business și alte 310 scaune în Economy. Emirates devine singura companie aeriană care va conecta Zagreb cu Dubai, după ce operatorul hibrid Flydubai a renunțat la această rută în luna Noiembrie a anului trecut, invocând „motive operaționale”.

Durata zborurilor va fi de 5 ore și 30 de minute pe sensul către Dubai, în timp ce returul către capitala Croației va fi cu 35 de minute mai lung.

Citește și  Dubai raportează 88.2 milioane de pasageri în 2017 cu o medie de 7.35 milioane de pasageri/lună

Programul de operate este următorul:
EK 130: Zagreb (ZAG) 15:35 – 23:05 Dubai (DXB)
EK 129: Dubai (DXB) 08:15 – 12:20 Zagreb (ZAG)

Dacă ne uităm peste harta cu destinațiile Emirates (în imaginea de mai jos), observăm că operatorul zboară în Europa de Est doar către Atena, Larnaca și Istanbul, orașe cu o populație mai mare decât cea a capitalei noastre. Alături de București, mai lipsește de pe lista destinațiilor Kiev, capitala Ucrainei, și Sofia alături de micile capitale din fosta Iugoslavie.

Destinații Emirates – Europa (15 Ianuarie 2017) – click pentru zoom

Ca o părere personală, eu cred că nu vom vedea nici anul acesta Emirates la București. Să ne amintim că aceștia au în flotă doar Boeinguri 777 și Airbusuri A380, aeronave pentru care orice companie aeriană trebuie să găsească sute de pasageri pentru fiecare zbor.

Citește și  Croatia Airlines are în plan operarea zborurilor pe ruta București - Zagreb pe durata întregului an

Dacă de la Zagreb nu mai opera nimeni zboruri către Dubai, situația de la București este cu totul alta deoarece avem zboruri directe de la operatorul low-cost Wizzair și hibridul Flydubai, ambii oferind un total de 10 zboruri pe săptămână către Dubai. Din cauza acestei concurențe, operatorului arab i-ar fi destul de greu să găsească suficienți pasageri, așadar ne va ocoli încă o perioadă bună de timp, zic eu. Singurul operator legacy care a zburat la Dubai a fost TAROM, însă începând cu luna Noiembrie a anului trecut, TAROM a suspendat temporar zborurile către această destinație.

Voi când credeți că va anunța Emirates zboruri către la București?

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

2 comentarii

  1. ovidiu

    niciodata cred, o sa ne ocoleasca ca dealtfel toate lucruriile bune,
    de la noi se pleaca, nu se vine (Alitalia, AirBerlin)

    • Gabriel Bobon

      Dacă analizăm strict din punct de vedere financiar, atunci situația e total diferită. AirBerlin și Alitalia nu stau bine la acest capitol, deci clar trebuie să renunțe la tot ce e neperformant, sperând la rezultate financiare pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *