Urmărește-ne

Grupul care deține printre altele British Airways achiziționează Air Europa

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Grupul care deține printre altele British Airways achiziționează Air Europa
Foto: Stewart Marshall

Știri

Grupul care deține printre altele British Airways achiziționează Air Europa

International Airlines Group (IAG) a anunțat luni că va achiziționa compania spaniolă Air Europa pentru 1 miliard de euro.

Potrivit grupului achiziția trebuie aprobată de autorități însă se așteaptă că tranzacția va fi finalizată în a doua jumătate a anului 2020. În cazul în care autoritățile nu aprobă tranzacția IAG îi va plăti companiei aeriene Air Europa suma de 40 de milioane de euro.

IAG deține companiile aeriene British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus și LEVEL însă pe termen scurt Air Europa își va păstra identitatea și va opera separat de grup.

În 2018, Air Europa, membră a alianței SkyTeam, a transportat aproape 12 milioane de pasageri. Aceasta a avut venituri de 2.1 miliarde de euro și un profit de 100 de milioane de euro.

Citește și  Wizz Air va zbura din iunie 2021 din Cluj Napoca spre Catania și Chania

Compania spaniolă are în flotă peste 65 de avioane și operează zboruri către 65 de destinații, scurte, mediu și lung curier.

În ceea ce privește rețeaua de rute lung-curier, focusul Air Europa este pe destinații din America Centrală și de Sud însă are prezență, mai redusă, și în America de Nord.

CEO-ul IAG, Willie Walsh, a declarat că prin această achiziție grupul vrea să-și consolideze hubul de la Madrid și să concureze cu marile huburi europene din Londra, Amsterdam, Paris și Frankfurt.

Air Europa nu operează zboruri spre România însă TAROM are acord de codeshare cu aceasta pentru mai multe rute din Spania și America Centrală și de Sud.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus