Lufthansa Group: cota de piață în Europa rămâne la 9%

O dată cu falimentul Air Berlin, tot mai multe companii aeriene din Europa vorbesc de consolidarea industriei aviatice la nivel european. Conform unui studiu Lufthansa recent lansat, companiile aeriene trebuie să investească milioane de euro în aeronave performante cu un consum de combustibil redus dar și eficiente din punct de vedere al zgomotului. Cu cât o companie aerienă operează mai eficient, cu atât aceste lucruri devin tot mai ușor de realizat. În plus, flota unei companii aeriene dar și numărul de pasageri transportați sunt parametrii importanți. O comparație cu Statele Unite ale Americii arată că piața din Germania dar și piața Europeană sunt extrem de fragmentate – o viitoare consolidare fiind de neevitat.


Cotele de piață ale companiilor aeriene din Europa și Statele Unite ale Americii, procentajul pasagerilor care zboară de la, la și în interiorul Europei/Americii de Nord, inclusiv zboruri de lung-curier (sursa: Lufthansa, O&D Market size May 2016 to May 2017).

Advertisements

Conform Lufthansa, Ryanair nu are motive să se teamă de dominația pe piața germană a grupului Lufthansa, dat fiind faptul că atât în Europa cât și in Germania, există o competiție acerbă între toate companiile aeriene. Chiar și după falimentul Air Berlin, autoritățile germane și europene vor monitoriza extrem de aproape toate tranzacțiile. Conform studiului Lufthansa, un total de 160 de companii aeriene luptă pentru pasagerii din piața domestică germană.

Conform aceluiași studiu, aproape 2/3 din pasagerii Lufthansa care aleg să călătorească pe un zbor domestic, folosesc primul zbor ca și parte dintr-un itinerariu internațional.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share