Știri
1

Mai mulți operatori aerieni suspendă zborurile din și către Qatar după ce cinci țări din Orient au rupt relațiile diplomatice cu acest stat

5 iunie 2017
11683 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Mai mulți operatori aerieni suspendă zborurile din și către Qatar după ce cinci țări din Orient au rupt relațiile diplomatice cu acest stat

ACTUALIZARE: În dimineața zilei de joi, 8 Iunie, Autoritatea Aviației Civile Generale din Emiratele Arabe a anunțat pe Twitter că a închis spațiul aerian al UAE pe o perioadă nederminată pentru toate avioanele care zboară din și spre Doha, Qatar.


______________________
În dimineața zilei de 5 Iunie, cinci țări din Orientul Mijlociu și Africa au anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu statul Qatar.

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Yemen acuză Qatarul de susținerea grupărilor teroriste și destabilizarea regiunii din punct de vedere al securității, potrivit BBC, iar aceste acuzații grave stau la baza deciziei luată în această dimineață.

Citește și  Emirates: Ruta Dubai - Glasgow ar putea fi operată cu o aeronavă Airbus A380

Până acum, Etihad Airways, flydubai și Emirates au anunțat că vor suspenda zborurile către și dinspre Doha, iar Qatar Airways, la rândul său, a anunțat același lucru după ce cele cinci țări au decis să închidă granițele cu Qatar și să interzică traficul aerian, inclusiv cel de tranzit, și maritim care are legătură cu acest stat.

Mâine dimineață vor fi operate ultimele zboruri ale operatorilor Emirates, Etihad Airways și Qatar Airways către și dinspre Doha.

Odată cu această decizie, unele zboruri operate de Qatar Airways vor suferi modificări în programul de zbor, traseu dar și durată. Majoritatea zborurilor operate de această companie aeriană din și către Europa și America de Nord tranzitau spațiul aerian al cel puțin uneia dintre cele cinci țări care au ridicat această sancțiune asupra Qatarului.

Citește și  Fostul CEO al Malaysia Airlines se va alătura companiei Emirates

O să actualizăm acest articol îndată ce apar noi informații.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *