Știri
Îmi place

Primarul Braşovului a obţinut sprijinul judeţelor din Regiunea Centru pentru declararea aeroportului de la Braşov-Ghimbav ca proiect de interes regional

27 septembrie 2017
3169 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 5 minute
Primarul Braşovului a obţinut sprijinul judeţelor din Regiunea Centru pentru declararea aeroportului de la Braşov-Ghimbav ca proiect de interes regional

Primarul Braşovului a obţinut sprijinul judeţelor din Regiunea Centru pentru declararea aeroportului de la Braşov-Ghimbav ca proiect de interes regional şi includerea lui în Masterplanul naţional de transport.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a solicitat marţi, 26 Septembrie, în cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, al ADR Centru, ca pe lângă cele 7 puncte de pe ordinea de zi, să fie inclus încă un punct, referior la aeroportul de la Braşov-Ghimbav.

După ce reprezentanţii celor 6 judeţe din Regiunea Centru au aprobat această suplimentare a ordinii de zi, primarul Scripcaru a prezentat consiliului un proiect de hotărâre prin care aeroportul de la Braşov-Ghimbav să fie declarat ca proiect de interes regional, susţinut de toate cele 6 judeţe şi de ADR Centru. Propunerea a fost votată în unanimitate. Totodată, a solicitat sprijin pentru modificarea Masterplanului General de Transport, în sensul includerii aeroportului de la Braşov-Ghimbav între investiţiile strategice pentru dezvoltarea transportului din România.

Consider că aprobarea acestui proiect de declarare a aeroportului Braşov-Ghimbav de interes regional este o decizie foarte importantă în realizarea acestui obiectiv. Le mulţumesc tuturor pentru că au aprobat acest proiect şi şi-au dat acordul de a îl sprijini. Având în vedere şi faptul că reprezentanţii ADR şi-au dat acordul de a asigura asistenţa necesară şi de a coordona demersurile noastre, cred că pot spune că astăzi Braşovul a făcut un mare pas înainte. Mă bucur că şi reprezentanţii celor două judeţe unde există aeroporturi, Sibiu şi Mureş, şi-au dat acordul de a sprijini demersul nostru, mai ales că, dacă ne uităm în Regiunea Nord-Vest, dintre cele 6 judeţe, 4 au aeroporturi. Având în vedere faptul că la nivelul Braşovului există un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, realizat cu finanţare de la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de la BERD, care include şi aeroportul ca proiect prioritar, consider că ar trebui ca şi Ministerul Transportului să ţină cont de acest document, asumat şi de MDRAP, şi să modifice Materplanul de Transport prin includerea proiectului aeroportului de la Braşov-Ghimbav. Pe lângă sprinjinul ADR, al reprezentanţilor celor 6 judeţe, sper că vom beneficia şi de susţinerea parlamentarilor din Braşov şi a reprezentanţilor PSD-ALDE de la nivel guvernamental pentru realizarea acestui obiectiv. Am mare încredere că toţi cei care vor dezvoltarea Braşovului şi a întregii regiuni se vor implica în a sprijini această investiţie. Cred, în continuare, că doar împreună cu toţi factorii implicaţi vom putea realiza acest obiectiv, care este unul necesar pentru dezvoltarea întregii regiuni, nu doar a Zonei Metropolitane Braşov”, a declarat primarul George Scripcaru.

Citește și  Primii pasageri care au aterizat pe Aeroportul Delta Dunării Tulcea au venit din Elveția (Foto)

Un alt obiectiv important, aprobat în aceeaşi şedinţă, a fost cel legat de promovarea şi susţinerea construirii terminalului intermodal de marfă de la Braşov.

Judeţul Braşov a fost reprezentat la acest consiliului, pe lângă primarul George Scripcaru, de preşedintele CJ Adrian Veştea, coordonatorul Polului de Creştere Braşov, Mihai Veştea, primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, şi de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Silviu Costea.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

733 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *