Urmărește-ne

Primul Airbus A330MRTT NATO a fost asamblat și va fi livrat în 2020 (foto)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Primul Airbus A330MRTT NATO a fost asamblat și va fi livrat în 2020 (foto)

Știri

Primul Airbus A330MRTT NATO a fost asamblat și va fi livrat în 2020 (foto)

Primul din cele șapte Airbusuri A330MRTT (Multi Role Tanker Transport) comandate în 2017 de Olanda, Luxemburg, Norvegia și Germania ca parte a proiectului Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet (MMF) a fost asamblat și vopsit.

Avionul a efectuat deja primele zboruri însă va fi livrat abia la începutul anului viitor după ce Airbus Defence îi va instala toate echipamentele necesare.

Potrivit Agenției Europene de Apărare, Airbusurile A330MRTT vor fi capabile să efectueze realimentări în aer, transport de pasageri (inclusiv VIP) și marfă, precum și pentru zboruri de evacuare medicală.

Asamblarea celor șapte avioane A330 MRTT va avea loc la uzina Airbus Defense de la Getafe, lângă Madrid, iar livrarea lor va avea loc în perioada 2020 și 2022.

Programul MMF (Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet) a fost inițiat de Agenția Europeană de Apărare (EDA) în 2012, iar Organizația Conjointe de Coopération en matière d’Armement (OCCAR) gestionează achiziția avioanelor ca agent de execuție a contractelor Agenției de Sprijin și Achiziții a NATO.

Acest avion se mai află sau va intra și în flotele Forțelor Aeriene Germane, Franceze, Belgiene, Olandeze, Norvegiene, Britanice. De asemenea, Airbus a mai livrat Airbusuri A330MRTT și către Coreea de Sud, Arabia Saudită, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Australia și Singapore.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus