Producătorul brazilian Embraer va testa în curând și a patra aeronavă din programul E190-E2

Producătorul brazilian de aeronave Embraer se pregătește să finalizez al patrulea și ultimul avion de test al programului E190-E2, program care până acum a acumulat deja 241 de ore de zbor.

“Suntem înaintea planului, a specificațiilor și a bugetului. Programul o duce bine”, a declarat Arjan Meijer, Vicepreședintele diviziei Embraer Commercial Aviation pentru Europa și Orientul Mijlociu, în cadrul unei conferințe susținută la Madrid.

Advertisements

Primul Embraer E190-E2 a zburat pentru prima dată în 23 Mai, cu câteva luni înainte de data planificată, iar al doilea prototip a efectuat primul zbor pe 8 Iulie. Aeronava de test numărul 3 a decolat în 27 August 2016.

“Numărul patru este destul de avansat și în curând va opera primul zbor. Va fi echipat de asemenea cu o cabină de pasageri complet funcțională”, a mai adăugat oficialul. Înițial, Embraer a planificat ca a patra aeronavă să decoleze abia la începutul anului viitor.

Datorită progresului foarte bun al acestui proiect, primul Embraer E190-E2 va intra în serviciul comercial în prima jumătate a anului 2018, International Lease Finance Corporation fiind clientul de lansare al acestui model. A doua variantă a acestui model este E195-E2, care este programată să efectueze primul zbor de test în a doua jumătate a anului viitor. Ultima variantă care se va alătura familiei este E175-E2, variantă care este programată în a intra în serviciul comercial în anul 2020, SkyWest Airlines fiind clientul de lansare.

Până acum, Embraer a acumulat 270 de comenzi pentru modelele E2 și urmărește să depășească 300 de comenzi până la finele anului curent.

Embraer E190-E2 va oferi până la 106 locuri, configurat într-o singură clasă de călătorie în layout 2-2, sau 88 de locuri în Economy în layout 2-2 și alte 9 în Business class în layout 1-2.

configurations_e190-e2

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share