Răzvan Cuc: ”minim două avioane lung-curier până la finalul anului” și ”deschiderea rutelor către SUA, Canada și China”

Ministrul Transporturilor a avut o intervenție duminică seară în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, intervenție în cadrul căreia a oferit detalii despre infrastructura rutieră și cea feroviară. Pe lângă cele două ramuri importante din portofoliul Ministerului Transporturilor, politicianul a vorbit puțin și despre TAROM.

Răzvan Cuc a declarat că până la finalul acestui an, ”TAROM va achiziționa minim două avioane capabile să efectueze zboruri lung-curier”. Acesta a mai adăugat: ”începând cu anul viitor, compania națională de transporturi aeriene va relua zborurile către Statele Unite ale Americii, Canada și China,” însă oficialul nu a oferit mai multe detalii concrete despre aceste rute aeriene, cert este că, față de declarațiile anterioare, a mai apărut și Canada în această listă.

Advertisements

Întrebat de situația sloturilor de pe marile aeroporturi din SUA și Asia unde TAROM a zburat în trecut, Ministrul Transporturilor a declarat că aceste sloturi au fost pierdute din cauza unui management defectuos al companiei.

În urmă cu câteva luni, Liviu Dragnea și alți politicieni au declarat că în flota TAROM vor fi aduse 30 de avioane noi, iar astăzi, Răzvan Cuc a afirmat că flota operatorului aerian va fi mărită ”câte șapte-opt avioane pe an”. Primele două avioane, Boeingurile 737-800NG înmatriculate YR-BGJ și YR-BGK, care au ajuns la București la finalul lunii Mai, fac parte din lotul de 30 de aeronave anunțat de politicienii noștri, la fel și cele două avioane lung-curier care vor ajunge la București până la finalul acestui an.

În acest moment nu există informații mai concrete despre modelul de avioane lung-curier către care TAROM se va îndrepta și nici despre posibile discuții cu producători sau companii de leasing în ceea ce privește aceste achiziții, așadar rămâne de văzut în ce direcție vor evolua aceste declarații.

Advertisements
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share