Răzvan Cuc promite dezvoltarea unui aeroport între Brăila, Galați și Focșani

Seria promisiunilor politice făcute cu câteva zile înainte de alegerile pentru europarlamentare continuă. În condițiile în care companiile care-i sunt în subordine nu sunt în stare să extindă cel mai aglomerat aeroport al țării și să-l lege printr-un tren sau metrou de centrul capitalei, în cadrul unei vizite oficiale în județul Galați Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, le-a promis cetățenilor că va fi construit un aeroport între orașele Galați, Brăila și Focșani.

Pentru realizarea acestui studiu, potrivit oficialului, pe lângă fonduri europene vor fi alocați bani de la Guvern, scrie economica.net.

Este un proiect fezabil pentru fondurile de dezvoltare și de investiții. Avem Fondul de Dezvoltare și Investiții. Se va face o modificare legislativă ca să poată fi introduse și aeroporturile. Deci, acest aeroport va putea fi finanțat prin Fondul de Dezvoltare. Dumneavoastră trebuie să demarați studiul de fezabilitate și ulterior să demarați proiectarea și execuția. Săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni vom introduce modificările în ședința de Guvern”, a declarat Răzvan Cuc.

Conform studiilor efectuate de autoritățile locale, aeroportul din Galați ar putea fi al treilea din țară ca număr de călători datorită ariei de captare a pasagerilor.

Consiliul Județean a făcut un studiu de oportunitate și un studiu de trafic, iar rezultatele arată cam așa: aici este cel mai bun loc pentru că este aproape de cale ferată, avem 18 km până la transportul pe apă și, bineînțeles, suntem aproape de centura mare a Galațiului. Până la Brăila sunt 25 km, până la Vrancea sunt 60 de km, până la Vaslui sunt 80 de km, pe o arie de 150 de km sunt 3,9 milioane de locuitori, de aceea este oportun.

Din studiu a reieșit că zona are circa 800.000 de călători pe an: agenții economici care transportă persoane de la Galați la București și înapoi, persoane care merg la aeroport. Șantierul Naval Damen are peste 7.000 de călătorii pe an la aeroport, Navromul are peste 4.000 de călătorii, Universitatea Dunărea de Jos, peste 14.000. În câțiva ani poate să ajungă al treilea aeroport al țării după București și Cluj pentru că în studiu de oportunitate nu s-au luat în calcul Vrancea și agenții economici din Brăila”, a declarat, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea citat de Economica.

În această perioadă, cu câteva zile înainte de alegerile pentru europarlamentare, și alți politicieni din cadrul Ministerului Transporturilor dar și a autorităților locale din județul Maramureș le-au promis maramureșenilor zboruri din Baia Mare spre Paris, Londra, Milano și Constanța.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
un comentariu
  1. Da,având în vedere că au terminat din scoarță-n-scoarta ceea ce promiseseră in programul de guvernare în materie de transporturi și cum planul cincinal mai are (1 an și jumătate până la alegeri) mi se pare normal să băgăm și proiectul acesta pe bandă.

    Articolele astea chiar mă fac să mă duc la vot duminica viitoare și încurajez oamenii sa o facă și ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Politicienii promit zboruri din Baia Mare spre Paris, Milano, Londra și Constanța

Articolul următor
Foto: Stephen Davies

Ryanair a raportat cel mai mic profit din ultimii patru ani

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share