Trafic în creștere pe Aeroportul Timișoara în prima jumătate din 2016

Conform datelor oficiale furnizate de către reprezentanții Aeroportului Timișoara, în perioada ianuarie – iunie 2016, aeroportul a fost tranzitat de 469.847 pasageri, ceea ce înseamnă o creștere cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015 – 435.372 pasageri.

O creştere de 10% a fost înregistrată la capitolul mişcări de aeronave (aterizări/ decolări), în perioada ianuarie – iunie 2016, respectiv 6.053 faţă de 5.493 mişcări aeronave înregistrate în aceeași perioadă a anului 2015. Este de aşteptat ca traficul aerian să crească odată cu începerea operării de la Timişoara a operatorului low-cost Ryanair, zboruri programate să înceapă în următoarele luni.

Advertisements

Wizz Air a obţinut în prima jumătate a anului 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, o rată de creştere a traficului de pasageri de 11%. De asemenea, compania națională TAROM a înregistrat o rată de creştere de 9%, iar Lufthansa a înregistrat o uşoară scădere de 1%.

Referitor la transportul de marfă, creşterea a fost spectaculoasă, fiind vorba de un plus de 60% faţă de anul precedent, însemnând nu mai puțin de 1.847 tone bunuri transportate.

Printre priorităţile noastre pentru anul 2016 se numărau creşterea traficului aerian, creşterea traficului de mărfuri dar şi introducerea de noi destinaţii, obiective pe care le-am atins şi pe care vrem să le dezvoltăm permanent. După inaugurarea centrului logistic DHL de la finalul anului trecut, la începutul prezentului an am reuşit să inaugurăm prima bază aeriană din România a companiei aeriene Ryanair. În continuare avem convingerea că anul 2016 va fi un an marcant al aeroportului, an în care vom depăşi numărul de 1 milion de pasageri tranzitaţi prin aeroportul Timişoara. Pentru aceasta am demarat lucrările de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pentru a crea condiţii optime de operare a numărului de pasageri aflat în creştere”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share