Urmărește-ne

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău

  1. BoardingPass.ro
  2. Accidente aviatice
  3. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău

Accidente aviatice

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău

Un avion de mici dimensiuni care a decolat în miercuri după-amiază de pe aerodromul din Ghimbav, județul Brașov, s-a prăbușit într-o zona muntoasă din județul Buzău.

Avionul de tip Tecnam P2008JC, înmatriculat YR-COV, a decolat de la Ghimbav la ora 14:30 (ora locală) cu destinația Constanța însă la aproximativ o oră după decolare acesta a dispărut de pe radare.

Un localnic care a auzit zgomotul produs de avion în timpul prăbușirii a alertat echipajele de urgență printr-un apel la 112. Accidentul a avut loc în apropierea localității Nehoiașu din județul Buzău.

În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că există posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană greu accesibilă din zona Nehoiaşu – Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni“, anunţa ISU la momentul producerii tragediei.

Citește și  Pasagerii cu documente Covid-19 lipsă au adus companiilor aeriene peste 1,3 mii de amenzi în UK

Potrivit informațiilor făcute publice de autorități, la bord se aflau doi oameni de afaceri iar în urma acestui accident ambii și-au pierdut viața. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele acestui accident.

Pilotul avionului ar fi fost Mihai Covaciu, un afacerist cunoscut în judeţul Cluj datorită afacerilor pe care le are în domeniul imobiliar. Cealaltă persoană care s-a aflat în avion a fost Liviu Bucăţică, un om de afaceri constănțean.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus