Urmărește-ne

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău

  1. BoardingPass.ro
  2. Accidente aviatice
  3. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău

Accidente aviatice

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Buzău

Un avion de mici dimensiuni care a decolat în miercuri după-amiază de pe aerodromul din Ghimbav, județul Brașov, s-a prăbușit într-o zona muntoasă din județul Buzău.

Avionul de tip Tecnam P2008JC, înmatriculat YR-COV, a decolat de la Ghimbav la ora 14:30 (ora locală) cu destinația Constanța însă la aproximativ o oră după decolare acesta a dispărut de pe radare.

Un localnic care a auzit zgomotul produs de avion în timpul prăbușirii a alertat echipajele de urgență printr-un apel la 112. Accidentul a avut loc în apropierea localității Nehoiașu din județul Buzău.

În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că există posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană greu accesibilă din zona Nehoiaşu – Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni“, anunţa ISU la momentul producerii tragediei.

Citește și  Boeing: probleme la circuitul electric al unor MAX-uri; 16 clienți afectați

Potrivit informațiilor făcute publice de autorități, la bord se aflau doi oameni de afaceri iar în urma acestui accident ambii și-au pierdut viața. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele acestui accident.

Pilotul avionului ar fi fost Mihai Covaciu, un afacerist cunoscut în judeţul Cluj datorită afacerilor pe care le are în domeniul imobiliar. Cealaltă persoană care s-a aflat în avion a fost Liviu Bucăţică, un om de afaceri constănțean.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus