106 MAX-uri sunt afectate de problema descoperită la circuitul electric

FAA a transmis Autorităților Aviației Civile din întreaga lume informații noi cu privire la problema descoperită recent la sistemul electric al unor Boeinguri 737 MAX.

Potrivit documentului emis de Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA, cea mai recentă problemă descoperită de Boeing la avioanele de tip 737 MAX afectează 106 avioane la nivel mondial.

Printre avioanele afectate se află și singurul Boeing 737 MAX livrat companiei Blue Air dar și cel care urma să fie livrat, conform informațiilor noastre, la mijlocul lunii aprilie.

Blue Air și alte companii aeriene au reținut la sol mai multe Boeinguri 737 MAX din 9 aprilie după ce producătorul american a anunțat că a descoperit un posibil defect de fabricație a unor componente de la sistemul electric al avioanelor, mai multe detalii aici.

Înainte de a reintroduce în serviciul comercial, companiile aeriene vor fi nevoite să aducă modificări avioanelor.

Toate aceste avioane rămân la sol în timp ce Boeing continuă să dezvolte o soluție. FAA este în contact cu companiile aeriene și producătorul”, a transmis agenția americană.

În documentul emis de FAA se menționează că sunt afectate avioane de tip 737 MAX 8 și MAX 9 cu numere de serie cuprinse între 7399 și 8082 livrate în și înainte de 9 aprilie.

Printre clienții afectați se numără companiile aeriene Air Canada, Alaska Airlines, American Airlines, Belavia, Blue Air, Cayman Airways, Copa Airlines, GOL Brazilia, Icelandair, Neos Air, Shanding Airlines, SilkAir, Southwest Airlines, Spice Jet, Sunwing Airlines, TUI, Turkish Airlines, United Airlines, WestJet Airlines, Xiamen Airlines dar și companiile de leasing Ala Al-Khawaja, Minsheng Leasing și Vella Jets.

YR-MXA, singurul MAX livrat companiei Blue Air până acum din cele 10 comandate, e reținut la sol din după-amiaza zilei de 9 aprilie, detalii aici.

Din cauza acestei noi probleme, chiar dacă nu a anunțat oficial Boeing se pare că a suspendat livrarea de avioane de tip 737 MAX.

Producătorul american a anunțat miercuri, 21 aprilie, faptul că Dubai Aerospace Enterprise (DAE) a comandat 15 Boeinguri 737 MAX.

Noua problemă descoperită de Boeing nu are, potrivit FAA, nicio legătură cu sistemul MCAS care a cauzat prăbușirea a două Boeinguri 737 MAX în Indonezia și Ethiopia.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share