737 MAX: Boeing va plăti compensații și amenzi în valoare de 2.5 miliarde USD

Departamentul de Justiție (DOJ) al SUA a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Boeing pentru a acoperi pagubele cauzate de modelul 737 MAX.

Potrivit DOJ, producătorul american de avioane a omis intenționat să menționeze în documentația de certificare dar și în manualele de operare și training pentru avioanele 737 MAX informații despre sistemul MCAS.

Aceste acuzații au fost dovedite de ancheta făcută de autoritățile americane. La baza acesteia au stat sute de documente, emailuri și conversații avute de angajații companiei intern dar și între aceștia și inspectori ai Administrației Federale a Aviaţiei (FAA).

În concluzie, Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că Boeing va plăti o amendă în valoare 243.6 milioane de dolari și alte 500 de milioane de dolari rudelor celor 346 de victime care și-au pierdut viața în accidentele în care au fost implicate zborurile Lion Air 610 și Ethiopian Airlines 302.

Pe lângă aceste sume, producătorul american de avioane va mai plăti încă 1.77 miliarde de dolari companiilor aeriene care au suferit pierderi din cauza reținerii la sol a Boeingurilor 737 MAX timp de aproape doi ani.

În ceea ce privește amenda primită de Boeing pentru problemele grave de siguranță pe care le-au avut avioanele 737 MAX, experți din industrie declară că suma de 2.5 miliarde de dolari este mică în comparație cu amenda în valoare de 4.2 miliarde de dolari plătită de Airbus pentru fraudă și corupție.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
6
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share