AACR a suspendat certificatul de operator aerian al Rom Cargo Airlines

Foto: Jan Severijns

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a suspendat la jumătatea lunii decembrie 2021 certificatul de operator aerian al Rom Cargo Airlines.

Certificatul de operator aerian al companiei Rom Cargo Airlines a fost suspendat în data de 14 decembrie 2021 de către AACR.

Advertisements

Motivul pentru care Autoritatea a decis suspendarea acestuia este necunoscut în momentul de față, însă decizia a fost luată la mai puțin de două luni după ce AACR a autorizat compania aeriană.

Într-un răspuns primit de la AACR la câteva ore după publicarea acestei știri, Autoritatea transmite: “Deciziile de limitare, suspendare sau revocare a Certificatelor de Operator Aerian (AOC) emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) se bazează pe prevederile art. ARO.GEN.300 din Regulamentul (UE) nr. 965/2012 cu toate modificările și completările ulterioare.
Cu privire la motivul pentru care AOC-ul companiei Romcargo Airlines a fost suspendat precizăm că AACR este obligată să respecte confidențialitatea informațiilor și documentelor obținute în desfășurarea activităților de supraveghere a operatorilor aerieni români. Astfel, pentru orice detalii suplimentare vă rugăm să vă adresați organizației în cauză.

AACR a emis certificatul de operator aerian RO-075 pentru Rom Cargo Airlines în 5 noiembrie 2021, detalii AICI.

Rom Cargo Airlines are în flotă un singur avion, un Boeing 747-400BCF în versiune cargo, înmatriculat YR-FSA cu care în ultimele săptămâni a operat zboruri cargo între China și Europa.

În data de 25 noiembrie 2021 Rom Cargo Airlines a operat un zbor cargo și la București, zburase spre Otopeni din Shanghai (China).

În prezent avionul companiei românești se află de trei zile în Bishkek (Kîrgîzstan), aeroport unde Rom Cargo Airlines efectua opriri pentru realimentare și schimb de echipaj pentru zborurile sale dintre China și Europa.

Am contactat Autoritatea și reprezentanții Rom Cargo pentru a afla mai multe detalii, iar articolul va fi actualizat îndată ce primim răspuns de la aceștia.

Advertisements
Total
8
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share