AACR a suspendat certificatul de operator aerian al Romcargo Airlines

Foto: Jan Severijns

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a suspendat la jumătatea lunii decembrie 2021 certificatul de operator aerian al Romcargo Airlines.

Certificatul de operator aerian al companiei Romcargo Airlines a fost suspendat în data de 14 decembrie 2021 de către AACR.

Motivul pentru care Autoritatea a decis suspendarea acestuia este necunoscut în momentul de față, însă decizia a fost luată la mai puțin de două luni după ce AACR a autorizat compania aeriană.

Într-un răspuns primit de la AACR la câteva ore după publicarea acestei știri, Autoritatea transmite: “Deciziile de limitare, suspendare sau revocare a Certificatelor de Operator Aerian (AOC) emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) se bazează pe prevederile art. ARO.GEN.300 din Regulamentul (UE) nr. 965/2012 cu toate modificările și completările ulterioare.
Cu privire la motivul pentru care AOC-ul companiei Romcargo Airlines a fost suspendat precizăm că AACR este obligată să respecte confidențialitatea informațiilor și documentelor obținute în desfășurarea activităților de supraveghere a operatorilor aerieni români. Astfel, pentru orice detalii suplimentare vă rugăm să vă adresați organizației în cauză.

AACR a emis certificatul de operator aerian RO-075 pentru Romcargo Airlines în 5 noiembrie 2021, detalii AICI.

Romcargo Airlines are în flotă un singur avion, un Boeing 747-400BCF în versiune cargo, înmatriculat YR-FSA cu care în ultimele săptămâni a operat zboruri cargo între China și Europa.

În data de 25 noiembrie 2021 Romcargo Airlines a operat un zbor cargo și la București, zburase spre Otopeni din Shanghai (China).

În prezent avionul companiei românești se află de trei zile în Bishkek (Kîrgîzstan), aeroport unde Romcargo Airlines efectua opriri pentru realimentare și schimb de echipaj pentru zborurile sale dintre China și Europa.

Am contactat Autoritatea și reprezentanții Romcargo pentru a afla mai multe detalii, iar articolul va fi actualizat îndată ce primim răspuns de la aceștia.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
8
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share