ACCIDENT – Un avion Metrojet (Rusia) s-a prabușit în Peninsula Sinai – 227 de morți

În această dimineață, în jurul orei 6:13am (România), un avion Airbus A321 care opera zborul 7K9268‬ al companiei rusești Metrojet din resortul Sharm el-Sheikh (Egipt) către St. Petersburg (Rusia) s-a prăbușit în Peninsula Sinai la numai aproximativ 23 de minute de la decolare.

La bordul aeronavei s-au aflat 224 de persoane, dintre care 7 membri ai echipajului, 17 copii, iar restul 200 fiind adulți. Conform informațiilor oficiale transmise de guvernul egiptean, nu există, din păcate, niciun supraviețuitor.

Advertisements

Cauzele accidentului sunt neclare încă, însă echipele de salvare ajunse la fața locului au recuperat cutiile negre ale aeronavei, lucru care va oferi o posibilă cauză în zilele ce urmează.

O primă informație ar fi faptul că piloții au anunțat o problemă tehnică și au cerut schimbarea rutei, la scurt timp după acest anunț către turnul de control avionul a dispărut de pe radar și a început un picaj de 6000 feet/minut (aproximativ 2000m).

În imaginile de mai jos se poate vedea traseul și evoluția zborului, altitudine și viteza de deplasare.

IMG_1096

Aeronava de tip Airbus A321, înmatriculată în Rusia ca EI-ETJ a fost configurată cu o singură clasă de calatorie și a intrat în serviciul comercial al Metrojet la data de 1 mai 2012.

Acest articol va fi updatat în dată ce apar noi informații.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share