Știri
Îmi place

ACI EUROPE a întocmit raportul traficului aerian pentru prima jumătate din 2016

10 august 2016
5257 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 1 minute
ACI EUROPE a întocmit raportul traficului aerian pentru prima jumătate din 2016

Acest raport, întocmit de către ACI EUROPE, este singurul din acest segment ce adună toate datele din domeniul transportului aerian civil, rețele aeriene, companii low-cost și curse charter.

În prima jumătate a anului 2016, traficul aerian de pasageri înregistrat pe aeroporturile din Europa a înregistrat o creștere de 4,9%, iar pe aeroporturile din zona Uniunii Europene s-a înregistrat o creștere de 6,2%.

Pe aeroporturile din afara Uniunii Europene din țări cum ar fi Islanda, Norvegia, Rusia, Elveția și Turcia s-a înregistrat o creștere a traficului de pasageri de 0,5%.

Segmentul transporturilor de mărfuri a înregistrat o creștere 2,1% în cadrul rețelei de aeroporturi din Europa, pe când mișcările de aeronave (aterizări / decolări) au crescut cu 3,1%.

O mare parte din această creștere a fost concentrată pe hub-uri secundare și mari până la aeroporturi de dimensiuni medii, cum ar fi Aeroportul Berlin Schönefeld (+ 39,4%), Aeroportul Köln Bonn (+ 19,8%), Aeroporturile din București (+ 16,5%), Aeroportul Dublin ( + 13,4%), Aeroportul Barcelona-El Prat (+ 12,7%), Aeroportul Birmingham (+ 12,6%), Aeroportul din Budapesta (+ 11,9%) și Aeroportul din Copenhaga (CPH) (+ 10,9%).

Foto: Aviation News Agency

Foto: Facebook Aviation News Agency

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Citește și  ACI Europe a publicat topul celor mai mari aeroporturi din Europa în 2017

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *