Aeroflot plasează o comandă fermă pentru 50 de aeronave rusești MC-21

Aeroflot va deveni cel mai mare client pentru cel mai noul model de avion destinat zborurilor mediu-curier, MC-21. Contractul prin care operatorul rus va prelua prin leasing operațional 50 de aeronave MC-21 a fost semnat astăzi între Aeroflot și Rostec.

În baza acestuia, filiala de leasing Rostec Aviacapital-Service va furniza companiei Aeroflot 50 de aeronave MC-21-300 în leasing operațional. Aeroflot va deveni astfel cel mai mare client rus al celui mai nou avion comercial produs de o companie rusească. Valoarea contractului va fi de peste 5 miliarde USD și include cele 50 de aeronave și servicii de mentenanță.

Aeroflot a ales ca avioanele MC-21 să fie configurate în două clase de călătorie. Acestea vor putea transporta 169 de pasageri, cu 16 locuri de clasa business și 153 de locuri din clasa economică. În prima fază a contractului, primele 25 de avioane vor fi livrate cu motoare produse în afara Rusiei de Pratt & Whitney. Restul avioanelor vor fi echipate cu motoare noi Aviadvigatel PD-14 construite în Rusia, motoare care sunt în curs de testare.

Prima aeronavă MC-21 este programată pentru livrare către Aeroflot în primul trimestru al anului 2020, iar până în 2026 vor fi livrate toate cele 50. Fiecare aeronavă va fi închiriată pe o perioadă de 12 ani, cu opțiunea de prelungire cu doi ani a contractului de închiriere, însă nu mai mult de trei ori. Aeroflot intenționează să opereze zboruri cu aceste aeronave pe rute interne și internaționale.

MC-21 este o aeronavă de transport pasageri produsă de Irkut Corporation (parte a companiei United Aircraft Corporation), în colaborare cu alți producători ruși. Autonomia modelului MC-21-300, cel ales de Aeroflot, va fi de aproximativ 6000km, în timp ce versiunea mai mică, -200, va avea o autonomie mai mare cu 400km, însă capacitatea de transport va fi mai mică.

În 28 Mai 2017, după mai bine de 6 ani de dezvoltare, primul MC-21 a efectuat primul zbor de test, acesta a avut o durată de aproximativ 30 de minute și a avut loc la o altitudine de 1000m în zona orașului Irkutsk din Rusia. Al doilea avion de test a ieșit de pe linia finală de asamblare în această lună va urma o serie de zboruri de test necesare pentru certificările autorităților de aviație civilă din Rusia și Europa.

MC-21, care vrea să concureze cu familiile Airbus A320 și Boeing 737, a primit până acum peste 200 de comenzi, majoritatea de la companii aeriene sau de leasing din Rusia. Singurii clienți din afara Rusiei interesați de acest model de avion sunt operatorii Azerbaijan Airlines, care are plasată o comandă pentru 10 aeronave MC-21-300, și compania aeriană Cairo Aviation. Egiptenii și-au arătat interesul pentru 6 avioane din aceeași serie și alte 4 opțiuni de cumpărare.

IrAero, companie aeriană cu baza la Irkutsk, Rusia, va fi clientul de lansare. Acesta are o comandă fermă pentru 10 avioane achiziționate în leasing operațional de la Sberbank și alte 10 opțiuni.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Boeing intenționează să livreze peste 810 avioane în 2018; cam unul la fiecare 11 ore

Articolul următor

LOT anunță două rute noi: Cracovia – Budapesta și Varșovia Moscova (Domodedovo)

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share