Aeroport Galați-Brăila: asociere de 17 firme vor efectua studiul de fezabilitate

Foto: Nguyen Hung

O asociere de 17 firme a fost desemnată marți câștigătoarea licitației pentru efectuarea studiului de fezabilitate necesar pentru Aeroportul Galați-Brăila.

La licitația pentru efectuarea studiului de fezabilitate necesar pentru Aeroportul Galați-Brăila lansată în 30 iunie 2022 de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic în Zona de Est și Sud a CJ Brăila și Galați au fost depuse două oferte.

Asocierea Aduro Impex SRL, Tecno Engineering 2C (Italia) și We Project Engineering SRL a fost desemnată câștigătoarea licitației marți, 6 decembrie 2022, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați.

Pe lângă cele trei firme, din asociere mai fac parte Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și alte 12 firme din România și Italia.

A fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/ Master Plan și Studiul de Fezabilitate (SF), necesare pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Galați.

Pas cu pas, document cu document, lucrăm pentru ca la Galați să fie construit un aeroport internațional de persoane și mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galați, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova”, a adăugat oficialul gălățean, potrivit presei locale.

Contractul va fi semnat până la finalul anului 2022, iar studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat până în toamna anului 2023, conform președintelui CJ Galați.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), câștigătorul licitației va fi responsabil de realizarea planului de investiții și a studiului de fezabilitate. Acestea sunt necesare pentru obiectivul de investiție „Aeroportul Regional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare a noului aeroportul.

Pentru studiul de fezabilitate/documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și deviz general pentru suprafața de mișcare (pista de decolare/aterizare, căi de rulare ți platforme de staționare a avioanelor), terminal de pasageri, terminal cargo, facilități carburanți, utilități perimetrale aerodromului a fost alocată suma de 15.831.257,30 de lei (fără TVA).

Suma de 13.168.742,70 de lei (fără TVA) a fost alocată pentru studii geotehnice, E.I.M. topografie, de utilitari existente, de disponibilitatea materialelor, de obstacolare, PUZ, arheologic, hidrologic, hidrogeologice, de trafic, preliminar de rezistenta la schimbări climatice, privind ocuparea terenurilor, identificarea proprietăților și a suprafețelor de teren afectate.

În aceeași sumă mai sunt incluse și analiza cost – beneficiu și modelul financiar, tronsonarea/lotizarea pentru execuția lucrărilor, estimări generale de cost și devizul generai de cheltuieli, actualizare deviz general, raportare (raport de început, raport de progres lunar, raport financiar), studii privind elementele geometrice (calculul lungimii pistei de decolare/aterizare, calculul locației căii de rulare de degajare rapidă, calculul câmpului vizual al turnului de control ATC, simulări de capacitate ale aerodromului, studiu privind conceptul de securitate aviatica), și altele în funcție de necesitate.

De asemenea, au mai fost alocate 3 milioane de lei (fără TVA) pentru documentații/suport și cheltuieli pentru obținerea de avize, acorduri ți autorizații – PUZ, racord de utilități și toate avizele, acorduri și autorizații necesare, iar pentru expertiza tehnica au fost alocate o sută de mii de lei (fără TVA).

În total, valoarea estimată a procedurii este de 32,1 milioane de lei fără TVA.

La această licitație a mai depus o ofertă și Popaescu & Co, alături de alți patru subcontractanți.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Aeroportul Otopeni: căile de rulare vor fi modernizate și Platforma 2 va fi extinsă

Articolul următor

Foto Sfârșitul unei ere: Boeing a asamblat ultimul avion de tip 747

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share