Aeroportul din Amsterdam a stabilit un număr maxim de pasageri pe zi

Aeroportul din Amsterdam a setat un număr maxim de pasageri pe care-i poate primi zilnic în vara anului 2022.

Conducerea aeroportului Schiphol a informat companiile aeriene și turoperatorii că trebuie să impună o limită pentru numărul de pasageri care pot zbura din Amsterdam zilnic în iulie și august 2022.

Numărul maxim de călători pe care aeroportul olandez îi poate gestiona variază de la o zi la alta și poate ajunge doar la 67.500 de pasageri în zilele cele mai aglomerate din iulie.

Cu toate acestea, potrivit aeroportului, numărul pasagerilor procesați zilnic poate crește până la 72.500 în luna august.

Aceste restricții au fost impuse din cauza numărului prea mic de angajați disponibili la punctele de control de securitate de la aeroportul Schiphol.

Conducerea aeroportului afirmă că fără aceste măsuri s-ar ajunge din nou la cozi interminabile și mulți pasageri și-ar pierde zborul.

Cererea de călătorii cu avionul depășește chiar și cele mai mari așteptări ale analiștilor.

În același timp, piața muncii este sub presiune, iar asta se resimte în toate sectoarele industriei aviatice la nivel mondial, de la aeroporturi la companii aeriene.

Potrivit estimărilor, numărul pasagerilor care vor tranzita aeroportul din Amsterdam în 2022 va crește de la 25,5 milioane de pasageri în 2021 la 60 de milioane de pasageri.

Însă, din cauza lipsei de personal la punctele de securitate, conducerea aeroportului olandez estimează că numărul total al pasagerilor în 2022 va rămâne ușor sub estimările inițiale, dar nu exclude o posibil creștere semnificativă a numărului de călători pentru restul anului 2022.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost ani la rând unul dintre cele mai aglomerate huburi aeriene din Europa.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share