Galerie foto Aeroporturile Milano au trimis cu un avion DHL alimente pentru refugiați

Un avion cargo DHL Express a decolat marți dimineață, la ora 9:00, de pe Aeroportul Malpensa din Milano cu destinația Aeroportul Henri Coandă din București.

Avionul transportă 21 de tone de alimente donate de către angajații SEA, grupul care operează aeroporturile din Milano, pentru refugiații ucraineni din România.

Alimentele sosite pe Aeroportul Henri Coandă au fost transferate în 3 camioane sub supravegherea voluntarilor SEA, a DHL Express Romania și a Băncii pentru Alimente București, urmând să fie livrate la adăposturile Asociația Mladita, Asociația Inimi Nobile și Asociația Casa Shalom, unde sunt găzduiți 240 de refugiați ucraineni care au fugit din Ucraina din cauza războiului.

Alimentele au fost colectate cu sprijinul operațional și coordonarea Federației Europene a Băncilor de Alimente (FEBA).

SEA și angajații săi au dorit să ofere sprijin poporului ucrainean,” a declarat Armando Brunini, directorul general al SEA. „Am colaborat cu DHL și cu Banca pentru Alimente și am reușit să organizăm zborul dedicat de astăzi, pentru a livra alimente la adăposturile pentru situații de urgență din România, care găzduiesc refugiați veniți din zone de război. Un ajutor mic în comparație cu greutățile cu care se confruntă ucrainenii, dar realizat cu un mare spirit de solidaritate de către toți oamenii de la SEA”.

Am pus la dispoziție o aeronavă dedicată – a declarat Nazzarena Franco, CEO al DHL Express Italia – pentru a sprijini SEA și Banca pentru Alimente în această inițiativă umanitară. Aeronava a plecat astăzi de pe aeroportul Malpensa pentru a duce ajutoare familiilor ucrainene care s-au refugiat în România. Acest efort comun și voința tuturor persoanelor implicate ne-au permis să ajungem rapid la un rezultat uimitor. Angajamentul grupului nostru de a oferi ajutor în situații de crize umanitare continuă și la nivel internațional”, a adăugat Nazzarena Franco. „Lucrăm în strânsă colaborare cu ONU pentru a ne folosi expertiza logistică în susținerea ajutorului umanitar oferit persoanelor afectate în mod diferit de război. De asemenea, avem propriile programe prin care grupul nostru oferă sprijin oamenilor aflați pe teren”.

Mulțumim SEA și DHL Express pentru această inițiativă de a sprijini Federația Europenă a Băncilor pentru Alimente, care vine în ajutorul Băncii pentru Alimente București”, a declarat Jacques Vandenschrik, președintele Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA). „Aceste alimente sunt fundamentale pentru refugiații ucraineni din București și reprezintă o dovadă concretă a unei solidarități care depășește granițele și dă speranță”, a adăugat oficialul.

Este a doua inițiativă a Grupului SEA, în colaborare cu Progetto Arca, care pe 23 martie a trimis un prim transport format din 3 camioane și 1 microbuz însoțit de 11 angajați SEA care au parcurs aproape 4000 km, 1900 km pe sens, pentru a ajunge la Siret, la granița României cu Ucraina.

La Siret au livrat alimente, haine și alte bunuri de primă necesitate, care fuseseră colectate la Milano de către Fondazione Progetto Arca. Cele 3 camioane au transportat 150 de paleți care conțineau un total de 50 de tone de bunuri. Călătoria a durat aproximativ 4 zile.

DHL Express Italia sprijină “SOS Villaggi dei Bambini” printr-o strângere de fonduri voluntară în rândul angajaților săi.

“SOS Villaggi dei Bambini” este cea mai mare organizație din lume dedicată sprijinirii copiilor care nu au familie sau se află în situații de risc familial.

De asemenea, DHL Express Italia oferă sprijin pentru “Weworld”, o organizație italiană independentă care activează în 25 de țări și care se concentrează pe proiecte privind cooperarea pentru dezvoltare și ajutor umanitar în vederea garantării drepturilor celor mai vulnerabile comunități.

În România DHL Express este partener al Comitetului Român Paralimpic încă din 2015 și organizează evenimentul caritabil DHL Carpathian Marathon cu strângere de fonduri în beneficiul sportivilor paralimpici.

De asemenea, DHL sprijină programul «Rugby pentru toti copiii», implementat de Fundația Te Aud România şi finanțat de DHL Express Romania şi Banca Comercială Româna.

Orientat către educația non-formală a tinerilor cu potențial rugbistic, proiectul s-a dezvoltat de la an la an şi a ajuns în momentul de față la cea de a cincea ediție.

Îmbrăcat sub forma unui mecanism anual, proiectul susține un număr aproximativ de patruzeci de tineri din mediul preponderent rural defavorizat, să îşi dezvolte abilitările la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby cât şi în afara lui.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Blue Air mută zborurile de la Iași de pe Londra Heathrow pe Luton în 2022

Articolul următor

Galerie foto Eurowings a recepționat primul avion din familia Airbus A320neo

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
1
Share