AIAS investighează accidentul în care și-a pierdut viața Dan Ștefănescu

Suhoi Su-31 (N131BT) prăbușit în județul Prahova / Foto: AIAS

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) investighează accidentul în care și-a pierdut viața Dan Ștefănescu.

În data de 26 martie 2022, în jurul orei locale 14:49, Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost notificată în legătură cu un eveniment de aviație civilă produs în zona localității Târgșoru Vechi din județul Prahova.

În accidentul raportat a fost implicat un avion tip Sukhoi Su-31, înmatriculat N131BT, care efectua un zbor în interes personal și la bordul căreia se afla doar pilotul.

Avionul implicat în accident a decolat de la aerodromul Bănești, județul Prahova, pentru un zbor de poziționare pe aerodromul Strejnic, unde a solicitat autorizație pentru manevre de zbor cu scopul de a testa aparatul de zbor.

În timpul acestor manevre, pilotul a pierdut controlul avionului și s-a prăbușit în apropierea aerodromului, potrivit AIAS.

În urma acestui accident avionul a fost serios avariat, iar pilotul Suhoiului Su-31 a decedat.

Investigatorii AIAS s-au deplasat la fața locului pentru desfășurarea activităților specifice de investigații privind siguranța, conform prevederilor legislației aplicabile.

La manșa avionului de acrobație se afla Dan Ștefănescu, comandant și instructor pe avioane de linie și pilot de acrobație medaliat ani la rând în cadrul unor competiții locale și internaționale.

Potrivit autopsiei, medicii legiști au stabilit că pilotul, născut în 12 decembrie 1967, şi-ar fi pierdut viața din cauza leziunilor suferite ca urmare a impactului avionului de tip Suhoi Su-31 cu solul.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share