AIAS: raportul preliminar al accidentului Omni Air de la Băneasa (PDF)

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a publicat luni, 28 septembrie, un raport preliminar pentru accidentul de la Băneasa în care a fost implicat un Boeing 767 Omni Air.

Cu toate acestea, în documentul publicat de Autoritate nu sunt precizate informații relevante la cauza accidentului ci doar detalii despre avion și echipaj.

Advertisements

De asemenea, AIAS a descărcat datele din cutiile negre ale avionului și confirmă că acestea au înregistrat date și în timpul accidentului.

În ceea ce privește avionul, comisia de investigație ajunsă la locul producerii accidentului a constatat următoarele avarii:

  • jamba trenului de aterizare stânga ruptă;
  • roțile din spate ale trenului de aterizare stânga erau ieșite prin flaps;
  • fuselajul perforat de bucățile desprinse din ansamblul trenului de aterizare;
  • motorul #1 avariat din cauza frecării cu pista;

Din raportul preliminar aflăm că a fost luat în custodia AIAS ansamblul trenului de aterizare principal stânga. Anumite componente vor fi supuse unor expertize metalografice.

După analizarea tuturor documentelor și informațiilor adunate pe parcursul investigației, comisia de investigație a evenimentului va întocmi draft-ul de raport final.

În acest moment Boeingul 767-300ER Omni Air implicat în acest accident se află într-un hangar Romaero unde va fi reparat.

Raportul preliminar

20200828_RP_N423AX_RO
Advertisements
Total
12
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share