Air France a retras din serviciul comercial primul Airbus A380

Compania franceză a anunțat în urmă cu câteva luni planul de a retrage din flotă toate Airbusurile A380 până în 2022 însă astăzi aflăm că primul A380 care părăsește flota companiei este cel înmatriculat F-HPJB.

Avionul, al doilea A380 intrat în flota Air France, a zburat sămbătă, 23 noiembrie, din Paris la Malta unde va vopsit în alb și ulterior înapoiat companiei de leasing Dr. Peters Group.

Advertisements

👋🏻 BoardingPass.ro e și pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Airbusul A380 Air France înmatriculat F-HPJB a operat primul zbor în luna iunie a anului 2009 și a fost recepționat de compania aeriană în 10 februarie 2010.

Propulsia sa este asigurată de patru motoare Engine Alliance GP7270 și în prezent avionul este configurat în patru clase de călătorie. Acesta poate transporta 9 pasageri în first, 80 în business, 38 în premium economy și 389 pasageri în economy.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Air France are în flotă 10 Airbusuri A380 care au o vârstă medie de numai 8.9 ani, patru dintre acestea fiind deținute de compania aeriană iar șase sunt în leasing, și este a doua companie aeriană după Singapore Airlines care renunță la A380.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share