Știri
Îmi place

Air France afirmă că rezervările biletelor vor scădea și mai mult în următoarea perioadă din cauza atacurilor teroriste

24 septembrie 2016
5071 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Air France afirmă că rezervările biletelor vor scădea și mai mult în următoarea perioadă din cauza atacurilor teroriste

Air France se așteaptă ca declinul numărului de rezervări să crească în următoarele luni, ca rezultat al atacurilor teroriste și a grevei însoțitorilor de zbor, evenimente care au avut loc în această vară, a afirmat Jean-Marc Janaillac.

Rezervările au scăzut cu 5% în luna iulie și august și între 5 și 10 procente pentru lunile rămase până la finele acestui an, conform oficialului francez la Paris. Jean-Marc Janaillac a declarat că cele mai mari scăderi au venit de la călătorii din China, Japonia și Statele Unite.

„Putem vedea deja efectul acestor evenimente în Air France, și le vom simți și mai tare în decursul următoarelor luni”, a declarat CEO-ul grupului Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, grup în care operatorul francez este majoritar.

Scăderile în vânzările de bilete pun și mai multă presiune pe Janaillac, acesta preluând conducerea grupului în luna iulie a acestui an, în procesul de redresare economică a Air France-KLM. Grupul a eșuat procesele care au vizat tăierea costurilor pentru a fi mai eficienți în competiția cu operatorii low-cost pe rutele scurt-curier, și cu cei din Orientul Mijlociu pentru zborurile lung-curier.

Citește și  Ryanair devine cea mai mare companie aeriană din Europa, grupul Lufthansa trece pe locul doi

După ce CEO-ul anterior, Alexandre de Juniac, a eșuat în negocierile avute cu sindicatele, Jean-Marc Janaillac speră să aibă o relație cât mai bună cu sindicatele care reprezintă angajații, iar în luna noiemrie a acestui an va lansa un proiect numit „Trust Together”.

În această săptămână, acțiunile a câtorva companii aeriene din Europa au pierdut între 1.4 și 2.6%, afectate fiind Air France-KLM, IAG, Lufthansa, Ryanair și easyJet.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *