Urmărește-ne

Air France renunță definitiv la toate Airbusurile A380

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Air France renunță definitiv la toate Airbusurile A380

Știri

Air France renunță definitiv la toate Airbusurile A380

Compania franceză, membră a alianței SkyTeam, a anunțat miercuri că Airbusurile A380 parcate temporar pe mai multe aeroporturi din Franța nu vor mai reveni în serviciul comercial.

Air France plănuia să retragă din flotă treptat toate Airbusurile A380 până în anul 2022 însă din cauza cererii reduse din cauza pandemiei, compania a luat decizia de a nu mai reintroduce în serviciul comercial acest model de avion.

Air France mai are în flotă doar nouă avioane A380 care au o vârstă medie de 9 ani. Cinci dintre aceste Airbusuri A380 sunt deținute de Air France iar alte patru sunt în leasing operațional.

Retragerea din serviciul comercial a celor nouă Airbusuri A380 îi va aduce companiei o pierdere de 500 de milioane de euro.

Ele vor fi înlocuite de Air France cu Airbusuri A350-900XWB, în curs de livrare, și nouă Boeinguri 787-9 Dreamliner – deja livrate.

În luna noiembrie a anului 2019 Air France a retras din serviciul comercial primul Airbus A380.

Air France este prima companie aeriană din lume care renunță complet la flota de Airbusuri A380 însă cel mai probabil vor urma și alte companii care vor lua decizii similare.

Primul Airbus A380 a fost recepționat de compania franceză în octombrie 2009. Airbusurile A380 din flota Air France pot transporta nouă pasageri în clasa first, 80 în business, 38 în premium economic și 389 în clasa economic.

Ultimele zboruri comerciale operate de Air France cu A380 au avut loc în 23 martie pe rutele Mexico City – Paris, Los Angeles – Paris și Miami – Paris.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus