Air Moldova a rămas cu un singur avion în flotă (actualizat)

Compania aeriană Air Moldova mai are un singur avion după ce trei avioane au părăsit recent flota sa.

În a doua jumătate a lunii martie 2022 compania Air Moldova a înapoiat companiilor de leasing patru avioane de tip Airbus.

Un Airbus A319 (ER-AXL) și un A321 (ER-AXR) au fost mutate în 30 martie 2022 din Chișinău pe aeroportul Castellon din Spania.

Un al doilea A319 (ER-AXM) a fost mutat în 22 martie 2022 din capitala Moldovei pe aeroportul din capitala Lituaniei, potrivit Flightradar24.

Ca urmare a acestei acțiuni, Air Moldova mai are în flotă un singur avion, un Airbus A320 înmatriculat ER-AXA.

Pe lângă acesta, compania românească Aerro Direkt mai zboară cu un Airbus A321 (YR-ADI) pentru Air Moldova.

Într-un răspuns transmis BoardingPass după publicarea articolului, Air Moldova menționează că Airbusurile A319 înmatriculate ER-AXM și ER-AXL sunt la mentenanță și vor reveni în flota companiei.

Airbusul A321 înmatriculat ER-AXR s-a întors la compania de leasing deoarece i-a expirat contractul de leasing. 

Air Moldova menționează „că se pregătește pentru sezonul de vară 2022 și va opera zborurile planificate.” De asemenea, compania urmează să revină „cu noutăți odată cu suplinirea flotei.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Rută nouă: București – Aarhus (Danemarca) din septembrie 2022

Articolul următor

HiSky a recepționat al cincilea său avion

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share