Foto Airbus a livrat al 500-lea A350

Producătorul european de avioane a livrat la finalul lunii septembrie 2022 al 500-lea A350.

Compania spaniolă Iberia a fost clientul căruia Airbus a livrat la sfârșitul lunii septembrie 2022 al 500-lea A350, versiunea A350-900.

Iberia a comandat 20 de avioane de acest tip și a recepționat deja 14 dintre acestea. Primul A350 a fost recepționat de Iberia în iunie 2018.

Până acum Airbus a livrat avioane din familia A350 către peste 35 de companii aeriene din întreaga lume.

Acestea au transportat, în total, peste 225 de milioane de pasageri pe peste 900 de rute aeriene, potrivit Airbus.

Până în prezent, producătorul european de avioane a primit comenzi pentru peste 915 avioane de tip A350 de la peste 50 de clienți.

Odată cu atingerea pragului de 500 de livrări, Airbus anunță și introducerea unui nou standard de producție.

În comparație cu standardele anterioare, noul standard vine cu o reducere a greutății de până la 1,2 tone prin optimizarea sistemelor și structurilor și creșterea utilizării materialelor avansate care reprezintă deja mai mult de 70% din avioane.

Greutatea maximă la decolare (MTOW) este, de asemenea, crescută cu 3 tone, permițând fiecărui model să-și mențină autonomia maximă de zbor, care este de peste 8,000 de mile nautice, în timp ce transportă o sarcină utilă crescută.

Cu noul standard Airbus aduce și o cabină interioară mai largă la nivelul brațului. Această creștere a spațiului în cabină oferă companiilor aeriene flexibilitatea de a oferi mai mult de 30 de locuri suplimentare într-o configurație tipică cu 3 clase de călătorie.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
14
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
14
Share