Angajații Lufthansa de pe aeroporturile germane protestează miercuri

Personalul de la sol al Lufthansa va organiza miercuri, 27 iulie 2022, o grevă de o zi și cere o creștere salarială de 9,5%.

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi de așteptare imense în marile aeroporturi, frustrând turiștii dornici să călătorească după eliminarea restricțiilor impuse pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.

Greva personalului de la sol al Lufthansa de miercuri va duce la anulări și întârzieri suplimentare, a afirmat sindicatul Verdi.

Acestora li se vor alătura și angajați cu locuri de muncă cheie, cum ar fi tehnicieni care efectuează mentenanța avioanelor dar și angajații care se ocupă de tractarea avioanelor de la pozițiile de parcare a acestora.

Compania germană Lufthansa a declarat, potrivit Reuters, că această grevă este „de neînțeles” va fi o povară atât pentru pasageri, cât și pentru personalul din industrie, chiar și după sfârșitul acesteia.

Greva va afecta majoritatea aeroporturilor germane, inclusiv huburile Lufthansa din Frankfurt și Munchen. Aceasta va începe miercuri la 03:45 și se va încheia joi la ora 06:00.

Sindicatul Verdi a cerut luna trecută o creștere a salariului cu 9,5%, sau cu cel puțin 350 de euro, pe lună timp de 12 luni pentru aproximativ 20.000 de lucrători despre care sindicatul spune că sunt constrânși de inflație și au fost suprasolicitați din cauza lipsei de personal în aeroporturi.

În timpul negocierilor, Lufthansa a oferit o creștere de 150 de euro pe lună pentru restul acestui an și o altă creștere, cu 100 de euro mai mult, de la începutul lui 2023. Acestora li se adaugă o altă creștere de 2% de la jumătatea lui 2023, în funcție de rezultatele financiare ale companiei.

Verdi a respins oferta companiei aeriene, declarând că este insuficientă pentru a compensa creșterea inflației, care a atins 8,2% în Germania în iunie, potrivit Reuters.

Angajații „au nevoie urgent de mai mulți bani și au nevoie de ajutor – pentru ei și pentru pasageri”, a declarat luni adjunctul directorului sindicatului Verdi, Christine Behle.

Verdi și Lufthansa au purtat până acum două runde de negocieri salariale. A treia rundă de negocieri este programată să aibă loc în 3 și 4 august.

Compania aeriană afirmă că în seara zilei de luni, 25 iulie, va publica lista zborurilor care vor fi anulate, iar pasagerii afectați de anulări vor fi rerutați gratuit de Lufthansa.

Din Germania Lufthansa operează zboruri din Frankfurt și Munchen către aeroporturile din București, Cluj Napoca, Sibiu și Timișoara.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
14
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
14
Share