Angajaţii ROMATSA primesc despăgubiri în urma pierderii brevetelor din motive medicale

Un angajat ROMATSA a încasat anul trecut suma de 1,18 milioane de lei în urma pierderii, din motive medicale, a brevetului de controlor de trafic aerian. Despăgubirea record a fost plătită de Astra Asigurări.

În ultimii şapte ani, un număr de 70 de salariaţi au încasat aproximativ 4,9 milioane de euro pentru pierderea brevetului de controlor de trafic, banii fiind plătiţi de Generali, Omniasig şi Astra, cei trei asiguratori care au acoperit acest risc în intervalul menţionat anterior.

Advertisements

Cele mai mici sume s-au situat sub 20.000 de euro, iar cele mai mari plăţi au variat între 240.000 şi 270.000 de euro.

Pentru poliţa aferentă intervalului martie 2016 – martie 2017, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a estimat că va plăti suma de 8,5 milioane de lei. Contractul va fi atribut prin licitaţie, ofertele urmând să fie deschise la mijlocul lunii martie.

ROMATSA a plătit, pentru poliţa care expiră luna viitoare, suma de 6,6 milioane de lei pentru acoprirea acestui risc, banii fiind încasaţi de Astra, asigurator aflat în faliment din decembrie 2015.

Conform caietului de sarcini, angajaţii instituţiei vor primi cel mult 1,34 milioane de lei dacă, în urma unor vătămari corporale, devin inapţi să deţină licenţa, brevetul sau certificatul de controlor de trafic, conform datelor instituţiei.

ROMATSA a înregistrat, în anul 2014, venituri totale de 804,17 milioane de lei şi un profit net de 41,87 milioane de lei. Ambii indicatori sunt în creştere faţă de anul 2013.

bzi.ro

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share