Urmărește-ne

Animawings a obținut certificatul de operator aerian (AOC)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Animawings a obținut certificatul de operator aerian (AOC)
Foto: Richard Mircea George

Știri

Animawings a obținut certificatul de operator aerian (AOC)

Compania românească Animawings a obținut certificatul de operator aerian (AOC) de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

Inițial oficialii companiei aeriene se așteptau ca Animawings să obțină certificatul de operator aerian în martie însă au apărut întârzieri, printre altele cauzate și de pandemie.

În prezent flota Animawings este compusă dintr-un singur avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-AGA, preluat de la compania elenă Aegean Airlines și livrat în 5 iunie.

Primele zboruri comerciale vor fi operate de Animawings la finalul acestei săptămâni, cel inaugural va avea loc cel mai probabil sâmbătă, pe ruta București – Salonic.

Animawings este o companie aeriană lansată la începutului anului 2020 și va opera în principal zboruri charter de pe aeroporturile din țară către destinații de vacanță din regiune.

Citește și  Blue Air operează ruta București - Heathrow exclusiv cu Boeing 737 MAX

Compania aeriană este deținută de grupul Memento (65%) și Aegean Airlines (25%). Grupul Memento mai deține și cel mai mare turoperator român, Christian Tour.

Numărul certificatului de operator al Animawings este RO-067, codul ICAO al companiei este AWG iar callsign-ul de identificare este Animawings.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus