Animawings și Wizz Air au primit aviz favorabil pentru a zbura spre Antalya

Foto: Alexandru Chirilă

Ministerul Transporturilor a dat aviz favorabil solicitărilor înaintate de Animawings și Wizz Air pentru a opera zboruri regulate din România spre Antalya.

Decizia autorităților române a fost publicată marți, 25 mai, și conform acesteia Ministerul Transporturilor aprobă solicitările celor două companii aeriene pentru a zbura regulat din țara noastră spre Antalya.

Advertisements

Conform solicitărilor, Wizz Air intenționează să zboare din București, Cluj Napoca și Iași spre Antalya de șase ori pe săptămână, detalii AICI.

Animawings vrea să opereze opt zboruri pe săptămână din București, Cluj Napoca, Iași și Timișoara către aceeași destinație, detalii AICI.

Cu toate acestea, potrivit Ministerului Transporturilor memorandumul dintre România și Turcia permite operarea unui număr maxim de 14 zboruri regulate pe ruta România – Antalya, iar în prezent compania Air Bucharest operează deja două zboruri regulate pe săptămână din Cluj Napoca spre Antalya.

Ca urmare a acestui fapt, autoritățile române vor solicita părții turce creșterea numărului de zboruri regulate care pot fi operate din țara noastră și Antalya la 16 pe săptămână.

În cazul în care Turcia refuză acest lucru, Ministerul va propune companiilor Wizz Air și Animawings să reducă numărul zborurilor regulate săptămânale pe care intenționează să le opereze spre Antalya, de la șase la cinci pe săptămână în cazul Wizz Air și de la opt la șapte în cazul Animawings.

Pe lângă aceste zboruri regulate, și în această vară vor fi operate zeci de zboruri charter pe săptămână din țara noastră către Antalya și alte destinații de vacanță din Turcia.

Advertisements
Total
5
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share