Urmărește-ne

Arkia Israel este clientul de lansare pentru noul Airbus A321neoLR

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Arkia Israel este clientul de lansare pentru noul Airbus A321neoLR
Foto: Julie Turcat

Știri

Arkia Israel este clientul de lansare pentru noul Airbus A321neoLR

Producătorul Airbus a livrat astăzi în cadrul unei ceremonii care a avut loc la fabrica din Hamburg primul avion din seria A321neoLR (Long Range) către clientul de lansare Arkia Israel.

Noul model are o capacitate de transport de până la 240 de pasageri, iar într-o configurație care oferă doar 206 locuri poate zbura nonstop peste 4000 de mile. Cu toate acestea, Arkia a decis ca Airbusurile A321neoLR din flota sa să aibă o capacitate de transport de numai 220 de locuri, toate în clasa economy (3 – 3). Propulsia va fi asigurată de două motoare CFM Leap 1A.

Foto: Alex Macheras

Toate cele patru avioane Airbus care vor intra în flota Arkia vor fi echipate cu WiFi, scaunele vor avea priză USB dar și un suport special pentru dispozitivele mobile (telefon și tabletă).

Foto: Alex Macheras

Operatorul israelian a plasat o comandă fermă pentru 4 Airbusuri A321neoLR în cadrul showului aviatic de la Farnborough în vara anului 2012. Cu aceste aeronave va înlocui vechiul 767 și ulterior singurul Boeing 757. Flota Arkia mai numără încă 6 aeronave Embraer din seria E190, model cu care zboară în prezent și la București.

Foto: Julie Turcat

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus