ATR-urile 42-500 și 72-500 părăsesc flota companiei TAROM

Avioane TAROM în fața hangarului / Foto: BoardingPass

Actualizare: după mai multe întârzieri zborurile au fost anulate, cel mai probabil avioanele nu vor mai pleca joi de la București.

_____________
Cele nouă ATR-uri vechi deținute de TAROM, șapte ATR 42-500 și două ATR 72-500, vor părăsi flota companiei treptat în perioada imediat următoare.

Primele avioane ATR vechi care vor pleca din flota TAROM sunt înmatriculate YR-ATA, YR-ATB, YR-ATE și fac parte din seria celor șapte avioane ATR 42-500 pe care le deține compania.

Cele trei avioane ar urma să decoleze de la București spre Toulouse (Franța) joi, 24 decembrie, între orele 07:00 și 08:30. Durata zborului va fi de patru ore și 50 de minute.

Încă un ATR va fi preluat prin contract de buy-back de producătorul ATR și vor zbura spre Toulouse în timp ce cinci ATR-uri vechi din flota companiei vor ajunge tot ca parte a unui contract de buy-back la compania de leasing Nordic Aviation Capital.

Vârsta medie a celor șapte ATR-uri 42-500 este de 22.3 ani iar a celor două ATR-uri 72-500 este de 11.5 ani.

Cu toate acestea, în perioada următoare compania TAROM va mai recepționa alte trei avioane ATR 72-600 noi, acestea au efectuat deja zboruri de test și vor fi înmatriculate YR-ATN, YR-ATO și YR-ATP.

Restul de două ATR-uri 72-600 din lotul de nouă achiziționate de TAROM vor fi livrate în 2021.

Înainte de a fi publicate pe site, o partie din informațiile din acest articol au apărut în exclusivitate pe grupul BoardingPass în 18 decembrie, alătură-te și tu grupului.Total
1
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share