Exclusiv Aurel Bițianu și alte trei persoane vor lansa compania Flyworld Airways

Airbus A330 / Foto: Philippe Brillon

Aurel Bițianu și alte trei persoane au fondat recent societatea comercială Flyworld Airways SRL; aceasta va administra compania aeriană cu același nume.

Flyworld Airways ar putea fi o nouă companie aeriană românească, în cazul în care va fi certificată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AACR) din țara noastră.

Compania aeriană va fi administrată de societatea comercială Flyworld Airways SRL, entitate juridică înregistrată în România în a doua jumătate a lunii iunie 2022.

Codul CAEN principal al acestei societăți comerciale este 5110 – Transporturi aeriene de pasageri, iar CUI-ul său este 46351387.

Potrivit informațiilor obținite de BoardingPass, Flyworld Airways SRL este deținută de Comabela Xucla Oriol (SUA), Bellsolell Rosich Manuel (Spania) și românii Ovidiu-Romulus Uibariu și Aurel Bițianu.

Detaliile despre Comabela Xucla Oriol și Bellsolell Rosich Manuel disponibile în mediul online sunt puține. Despre Comabela Xucla Oriol am aflat că este director la compania americană Zorex USA, LLC. și la compania cipriotă Azurpur Ltd.

În schimb, Bellsolell Rosich Manuel, care este administrator al Flyworld Airways SRL, este invizibil în mediul online.

Ovidiu-Romulus Uibariu este pilot și instructor pentru Boeing 737 la compania low-cost Blue Air, potrivit profilului său de LinkedIn.

Aurel Bițianu a fost în trecut director în cadrul mai multor companii aeriene românești; printre ele se numără Romavia, Aviro Air și Cobrex Trans.

Capitalul social al Flyworld Airways SRL este de 10.000 de lei (1.000 de părți sociale a câte 10 lei fiecare), iar 850 de părți sociale sunt deținute de cei doi cetățeni străini.

Sediul societății comerciale Flyworld Airways SRL este în Sectorul 2 din București, pe strada Viitorului la numărul 110.

Domeniul de internet flyworldairways.ro a fost înregistrat cu o lună înainte de înmatricularea societății comerciale.

Planurile Flyworld Airways ne sunt necunoscute, dar Aurel Bițianu a confirmat în exclusivitate pentru BoardingPass că flota companiei va fi compusă inițial din două Airbusuri A330.

Înainte de a fi publicată pe site, o parte din aceste informații au apărut cu câteva zile înainte pe contul de Twitter al BoardingPass.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
31
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Incident Un avion TAROM a revenit vineri la București (actualizat)

Articolul următor

Primele șase rute regulate ale AirConnect vor debuta în octombrie 2022

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
31
Share