Blue Air anunță omologarea procedurii de concordat preventiv deschise în Italia

Boeing 737 MAX 8 Blue Air / Foto: BoardingPass

Blue Air anunță omologarea procedurii de concordat preventiv deschise în Italia ca pilon esențial al relansării operațiunilor în sezonul de vară 2022.

Tribunalul din Roma a comunicat în data de 15 februarie 2022 decretul de omologare a procedurii de concordat preventiv din Italia.

Prin această se confirmă votul favorabil exprimat în noiembrie 2021 de creditorii care reprezintă 95.62% din totalul creanțelor din Italia – privind oferta de concordat prezentată de Blue Air.

Oana Petrescu, CEO Blue Air: „Ne bucurăm să anunțăm omologarea procedurii deschise în Italia și mulțumim tuturor partenerilor italieni pentru votul lor de încredere. Alături de continuarea în bune condiții a procedurii principale de concordat preventiv care se derulează în România, procedura secundară din Italia confirmă importanta Blue Air pentru piața aviatică italiană și este un pilon important al asigurării succesului programului de restructurare a Blue Air și de pregătire a relansării în sezonul de vara 2022.

Daniela Siminiceanu Consorti, avocat italian: „Prin votul lor, creditorii din Italia, inclusiv fiscul italian, au acceptat reduceri semnificative ale creanțelor, precum și eșalonarea pentru un termen maxim de 5 ani a sumelor rămase de plata, ceea ce da o șansă reală Blue Air să-și continue activitatea în Italia în bune condiții – în pofida prelungirii neașteptat de lungi a restricțiilor de circulație intraeuropene datorate pandemiei de COVID-19.

În ceea ce privește procedura de concordat din România, Blue Air confirmă faptul că raportul elaborat de către Administratorul concordatar KPMG pentru trimestrul III al concordatului a fost acceptat și votat favorabil de creditori în ianuarie 2022, fapt ce reafirmă încrederea creditorilor în Blue Air și în direcțiile strategice stabilite.

Planul principal de redresare al companiei în urma pierderilor înregistrate în contextul pandemiei de COVID-19 este inclus în Oferta finală de Concordat votată de creditori în decembrie 2020 si aprobată de către Tribunalul Municipiului Bucuresti în ianuarie 2021.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
29
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
29
Share