Blue Air confirmă anularea comenzii directe pentru 6 MAX-uri însă nu renunță la model

Foto: Huy Do / V1Images

Blue Air a anulat oficial comanda pentru șase Boeinguri 737 MAX plasată la Boeing în vara anului 2017 însă nu renunță la planurile de a aduce acest tip de avion în flotă.

Oana Petrescu, CEO Blue Air, a confirmat oficial pentru BoardingPass anularea comenzii plasată de Blue Air direct la Boeing pentru șase Boeinguri 737 MAX însă afirmă că Blue Air va închiria în total 10 MAX-uri de la Air Lease Corporation, cu patru mai multe decât anunța în 2017.

Advertisements

Confirmăm anularea comenzii de achiziție directă de la Boeing a șase aeronave Boeing 737 MAX 8. În paralel cu aceasta decizie, Blue Air a suplimentat de la șase la zece numărul de aeronave de același tip pe care s-a angajat să le închirieze în regim de leasing operational”, declară Oana Petrescu.

Oficialul companiei afirmă că prin anularea comenzii plasată la Boeing Blue Air „va fi în măsură să realizeze economii semnificative de cheltuieli de capital, creând o platformă și mai solidă pentru dezvoltarea viitoare.”

Potrivit aceleași surse, Blue Air este pregătită să opereze începând cu anul 2021 o flotă formată exclusiv din avioane Boeing 737-800NG și MAX 8.

Referitor la situația actuală a programului 737 MAX, Oana Petrescu declară: „Avem deplină încredere în procesul de reglementare aflat în curs de deșfășurare pentru a readuce modelul 737 MAX în serviciul comercial; colegii mei piloți și însoțitori de bord de abia așteaptă să zboare cu aceste aeronave imediat ce acest lucru este aprobat de autorități – potrivit noilor termene, așteptăm la Otopeni prima aeronava de acest tip în octombrie 2020.

Vă reamintim că primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air, înmatriculat YR-MXA, a fost vopsit în urmă cu aproape un an.

În prezent acesta este parcat la aeroportul Moses Lake din SUA alături de alte câteva sute de Boeinguri 737 MAX.

Advertisements
Total
19
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
19
Share